Ot deyip geçmeyin. Anadolu’da on binlerce yıldır yabani otları yemişiz, hâlâ da yiyoruz. Bugün halen Ege’den İç Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar birçok yöresel yemekte kullanıyoruz yabani otları. Belki de bizim avcı toplayıcı geçmişimize dayanıyor gitgide yok olmaya yüz tutan bu mutfakta geleneğimiz.
28.04.2023 04:30
Cibes, arapsaçı, zahter Anadolu mutfakta ot sever
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Alaçatı Ot Festivali bu yıl da 27-30 Nisan’da. Festival sayesinde milyonlarca kişi Ege otlarını öğrendi, tattı, belki de mutfağına kattı
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Sıvı kahvenin atası Türk kahvesi
05 Aralık 2025
Karalahanayı çiğ mi alırsınız, pişmiş mi?
21 Kasım 2025
Kuru kaymak yok olmamalı
14 Kasım 2025
Bizim beyaz peynirden Yunanların feta’sına
31 Ekim 2025
Bu neyin reçeli?
Tüm Yazıları
24 Ekim 2025