Yaz geldi mi aklıma annemin yaz öğlenleri için yaptığı kızartmalar gelir. Klimaların olmadığı, yazın sıcağında mutfakta yemek yapmanın bir eziyet olduğu dönemlerde, yaz tatilini Kemer’de geçirirdik ailece. Bu kırk gün süren uzun tatillerde, genç bir delikanlı olarak kurt gibi acıkırdım. Tüm günü üzerimde bir mayoyla geçir, sıcaktan mayomu bile değiştirmeye gerek duymaz, sudan çıkınca zaten anında kururdum. İşte o sıcaklarda bırakın kapalı mekanlarda olmayı, yemek yemeyi, mutfakta yemek yapmayı hayal bile edemiyorum. Öğle yemeğine gelince, yemekler hep dışarıda, gölgede yenirdi. Bu keyifli ve eğlenceli yemeğin hem lezzetli, hem doyurucu hem de yazın o sıcağında serin olması gerekirdi. Bir de tabii önden hazırlanmış, pişirme, ısıtma gerektirmeyen bir yemek olması. Bir diğer özelliği de içindeki sebzelerin yaz mevsimi sebzeleri olmalarıydı. Anlayacağınız dört mevsim domates, patlıcan, biber, kabak bulmak mümkün değildi o zamanlar. Kıştan sonra hasret kalmış olurduk bu sebzelere. Bugün işimiz kolay. Manavlarda, marketlerde neredeyse her sebze, meyve ya taze ya da donuk olarak her daim bulunabiliyor.
21.06.2024 04:30
Karışık kızartma ve güzel anılar
Gençlik yıllarımda yaz tatilini ailece Kemer’de geçirirdik. O zaman annemin yaptığı kızartmaların tadı hâlâ damağımda. Domatesler, patlıcanlar, biberler, kabaklar iştah açıcı renkleri ile cezbederdi
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Sıvı kahvenin atası Türk kahvesi
05 Aralık 2025
Karalahanayı çiğ mi alırsınız, pişmiş mi?
21 Kasım 2025
Kuru kaymak yok olmamalı
14 Kasım 2025
Bizim beyaz peynirden Yunanların feta’sına
31 Ekim 2025
Bu neyin reçeli?
Tüm Yazıları
24 Ekim 2025