19 Nisan 2024, Cuma
09.06.2023 04:30

Koç yumurtası yiyen tek millet biz değiliz

Kebabı, yemeği, ızgarası, tavası mevcut. Billur da deniyor bu yemeğe. Ama bulmak biraz zor. Sadece sakatat konusunda uzmanlaşmış dükkanlar satıyorlar koç yumurtasını

Ne olduğunu bilsen yiyemeyeceğin yiyecekler vardır ya, işte onlardan biri de koç yumurtasıdır. Aslında koç yumurtalıkları olan bu yiyeceğe yiyeni ürkütmemek için herhalde, biraz da görsel benzerlikten dolayı koç yumurtalığı yerine koç yumurtası ismi yakıştırılmış.

Çok iyi hatırlıyorum, babam ben küçükken bir öğlen dilim dilim doğrayıp, tuz ve karabiberle lezzetlendirip tavada kızarttığı bir yemeği masaya koydu. Yumuşacık dokusu, kızarmış kavruk tadı, çok önde olmayan biraz hayvani lezzeti ile çok beğenmiştim yediğimi. Ne olduğunu sorduğumda ise bana fazla dolandırmadan anlattı. Bir an kötü hissettim kendimi. Mide anlamında değil, daha çok fiziksel anlamda. İşte o gün vegan olmadıysam bir daha da olmam. Sonra lezzet karşısında değerlendirdim durumu çocuk aklımla. Hayvanın etini, sakatatlarını yiyorsak sakatatlarından yumurtalıklarını neden yemeyelim?