22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2023 09:51 | Son Güncelleme: 07.08.2023 10:17

Kim Kardashian ve Kanye West’in belgeseli seyirciyle buluştu

Dünyaca ünlü magazin yıldızı Kim Kardashian ve rapçi Kanye West’in boşanmasının perde arkasının anlatıldığı Kim vs. Kanye: The Divorce, bugün itibariyle BluTV’de yayına girdi
Kim Kardashian ve Kanye West’in belgeseli seyirciyle buluştu

Dünyaca ünlü iki isim Kim Kardashian ve Kanye West, evlilikleri boyunca haklarında en çok konuşulan çift oldu. İkilinin bomba etkisi yaratan boşanma haberleri sonrasında iki yıl devam eden hukuk savaşı, medyadaki etkisini hiç yitirmedi. Bu karmaşık ilişkinin ve boşanma sürecinin arka yüzünde yaşananlar, Kim vs. Kanye: The Divorce isimli iki bölümlük belgeselle izleyici karşısına çıkıyor.

Çaresiz bir savaş

Kim vs. Kanye: The Divorce, medyanın merceği altında yer alan Kim Kardashian ve Kanye West’in evliliklerinin, kariyerlerinin ve ailelerinin karmaşık yaşantısına farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Belgeselde; dünyanın en çok konuşulan kadınlarından biri olan Kim Kardashian, modern zamanların en büyük ama en tartışmalı müzisyenlerinden biri olan Kanye West ile olan sorunlu evliliğinden kurtulmaya çalışırken, Kanye West ise avukatları aracılığıyla ailesini bir arada tutmak için çaresiz bir savaş veriyor. Kim ve Kanye’nin hem bireysel hem çift olarak yaşadıkları zorluklar, bu zorlu dönemde başlarından geçen olaylar ve duygusal iniş çıkışları izleyicilerin empati kurabilecekleri şekilde ustalıkla ekrana geliyor.

Son yılların en ilginç boşanma hikayelerinden biri olan ve manşetlere konu olan bu ayrılıkta, kimin sorumlu olduğu ya da kimin haksızlığa uğradığı Kim vs. Kanye: The Divorce ile yanıt buluyor. Kim vs. Kanye: The Divorce discovery+ ayrıcalığıyla BluTV’de yayında.

Kim ve Kanye evliliği

Sekiz yıllık birlikteliklerinin ardından dört çocuk sahibi olan çift, hem yaşantısı hem de servetleriyle hep gündemi meşgul etti. 2012’de haklarında ilişki söylentileri çıkmaya başlayan ve ardından 2012’nin Aralık ayında bebek bekledikleri haberiyle gündemde bomba etkisi yaratan Kim ve Kanye, ilk çocukları doğduktan neredeyse bir sene sonra muhteşem bir düğünle İtalya’da evlendi. Aralık 2015’te ikinci çocuklarını dünyaya getiren ikili, bu arada gündemde kalacak birçok işe de imza attı.

Arada ayrıldıklarına dair haberler çıksa da zorlu sürecin üstesinden gelen çift, 2018’in ilk ayında üçüncü çocuklarını kucağına aldı. Ancak bu sefer de gündemi, taşıyıcı anne dedikoduları meşgul etti. Aile, hamileliğin Kim Kardashian için hayati risk taşıması nedeniyle böyle bir karar aldığını ilerdi sürdü. Fiziksel görüntü olarak Kardashian'a benzeyen 27 yaşındaki taşıyıcı anneye 75 bin dolar ödendiği ise çok konuşuldu. Neredeyse bir sene sonra, 2019’un Mayıs ayında çift, yine aynı yöntem olan taşıyıcı anne vasıtasıyla dördüncü çocuklarını kucağına aldı.

Şiddet iddiaları

Aslında her şey çok harikaymış gibi gözükse de 2021 yılı çift için pek parlak başlamadı. Haklarında ayrılık haberleri çıkan çift, Şubat 2021’de Kim’in boşanma davası açmasıyla resmileşti. Dünyanın en zengin çiftlerinden biri olan Kim ve Kanye’nin maddi konular ve çocukların velayeti konusunda anlaşması yıl sonunu bulurken bu arada haklarında fazlasıyla haber çıktı. Kusursuz gibi gözüken evliliklerinde Kanye’nin Kim’i defalarca aldattığı ve hatta şiddet uyguladığına dair iddialar ortaya atıldı. West’in yazdığı şarkı sözlerinde eşini aldattığına dair kanıtlar olduğu belirtildi. İki yıl süren dava sürecinin ardından 2022’nin sonunda boşanan çiftin hayatına giren insanlar, aslında boşanma sürecinden çok daha fazla haber oldu.