08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2022 13:39 | Son Güncelleme: 09.07.2022 13:44

ABD Gizli Servis Direktörü, Snapchat için görevinden ayrılıyor

ABD Gizli Servis Direktörü James Murray, Snapchat'te çalışmak için emekli oluyor
ABD Gizli Servis Direktörü, Snapchat için görevinden ayrılıyor

ABD Gizli Servisi, 2 yıldır görevde olan Direktör James Murray'nin ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada pandemi döneminde görevde olan Murray'e daha önce benzeri görülmemiş zorlukların atlatılmasındaki kilit rolü için teşekkür edildi.

8.1 milyar dolarlık zararı engelledi

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Murray'in liderliği altında Gizli Servis'in dünyadaki en önde gelen koruyucu kurum olarak konumunu güçlendirdiğini ve araştırma yeteneklerinin kapsamını artırdığını söyledi. James Murray'in görevde olduğu süreçte kurumun 4,2 milyar dolarlık dolandırıcılık zararını telafi ettiği ve 8,1 milyar dolarlık ek zararın önlendiği açıklandı.

Gizli Servis en çok; başkan, başkan yardımcısı, aileleri ve diğer kişiler için koruma ekipleri oluşturmadaki rolüyle biliniyor. Kurum aynı zamanda sahte ABD doları basımı ve diğer finans ve bilişim suçlarını soruşturmakla sorumlu.

Snapchat'te direktör olacak

27 yıldır kurumda farklı görevlerde bulunan James Murray'ın, Snapchat'te çalışmak için emekli olduğu iddia edildi. Washington Post, James Murray'in kısa süre içinde California merkezli Snapchat'te güvenlik direktörü olarak göreve başlayacağını yazdı.