15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.01.2023 11:07 | Son Güncelleme: 06.01.2023 11:50

ABD Kongresi'nin dikkat çeken babaları

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde hala başkan seçilemedi ve yasama organı durma noktasına geldi. Bu kaosun içinde yer alan erkek kongre üyeleri ise bu süreçte vakit ayıramadıkları çocuklarını meclise getirerek yaşadıkları süreci Twitter hesaplarından paylaştılar
ABD Kongresi'nin dikkat çeken babaları

Genelde çocuk bakımında en çok görevi anneler üstlenir. Ancak ABD Temsilciler Meclisi'nin bazı erkek üyeleri, Meclis Başkanlığı için günlerdir süren kaotik oylama nedeniyle bu hafta üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Kaliforniya'dan Demokrat Jimmy Gomez ve Teksas'tan Joaquin Castro, henüz gerçekleşmeyen 118. Kongre'nin başkanlık seçimine bebeklerini de getiren Kongre üyeleri arasındaydı.

Salı gününden bu yana da Kongre binasının bazı bölümlerini bebekleri için derme çatma çocuk bakım odalarına dönüştürerek bebeklerin biberonla beslenmelerini, altlarının değiştirilmesini ve bebek arabasıyla gezdirilmelerini paylaştılar.

Kaliforniya'dan Demokrat Salud Carbajal, Castro ve Gomez'in çocukları Anna Valentina ve Hodge ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak Demokratların vestiyer odasını 'Kongre babaları için harika bir tavsiye paylaşma noktası' olarak nitelendirdi. Bloomberg News'e konuşan Castro, sekiz aylık bebeğin iyi olduğunu, ancak bir noktada banyoda altını değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Bu deneyimden Kongre'de erkeklerin odalarına bebeklerin altını değiştirmek için masalar koyulması konusunda lobi yapacağını söyledi.

Gomez, ailesinin geri kalanının perşembe günü eve gittiğini belirten bir tweet paylaştı ve "Hodge ve ben bunu Amerika'daki diğer çalışan ebeveynler gibi çözeceğiz" dedi. Kongre üyelerinin çocuklarını ve torunlarını işe getirmesi alışılmadık bir durum değil. Her iki siyasi kanattan da pek çok üye yemin törenlerine aile üyelerini davet ediyor. 2018 yılında Demokrat Senatör Tammy Duckworth'un yeni doğan kızı, Senato'da yapılan bir kural değişikliğinin ardından oylama için Senato kürsüsünde annesine eşlik ederek çok konuşuldu.

“Babaların bakıcı olmalarını normalleştirebilir”

Gomez, NBC News'e verdiği demeçte oğlunu Meclis kürsüsüne taşımasının büyük bir olay olmadığını ancak bunun babaların toplum içinde bakıcı olmalarını normalleştirmeye yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Gomez "Bence bu, biz erkeklerin üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine dair güçlü bir mesaj gönderiyor. Çocukları dünyaya getirirken hayatlarımızı riske atmıyoruz, kadınlar atıyor" dedi.

Kongre'de çalışan ebeveynlerin tam sayısını bulmak zor. Ancak CNBC'ye göre 2020 itibariyle temsilcilerin yaklaşık yüzde 30'unun 18 yaşın altında çocuğu var. Annelerin siyasi katılımını analiz eden Vote Mama Foundation'a göre, 117. Kongre'deki kişilerin sadece yüzde 6'sı okul çağında çocukları olan annelerdi ve 2020 seçim süreci boyunca sadece 14 baba çocuk bakımı için kampanya fonu kullandı.

Daha fazla baba, çocuklarının birincil bakıcısı olmak için işinden ayrılmayı tercih ediyor ancak annelerin çocuklarına bakmak için işten geri adım atmaları hala daha yaygın. Pandemiden bu yana, kongre üyeleri gibi çalışan ebeveynler, iş ve çocuk bakımı arasında hokkabazlık yapmaya alıştı.