18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.01.2024 12:10 | Son Güncelleme: 06.01.2024 17:54

Alaska Havayolları uçağının acil çıkış kapısı havadayken patladı

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 MAX uçağının acil çıkış kapısı havadayken patladı. Uçak Portland'a acil iniş yaparken Wall Street Journal, Federal Havacılık İdaresi'nin soruşturma başlattığını yazdı. Uçağın havada cam tarafı açık bir şekilde iniş yapmaya çalıştığı anları yolcular kaydetti
Alaska Havayolları uçağının acil çıkış kapısı havadayken patladı

170’den fazla yolcu ve 6 mürettebat taşıyan Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX uçağının acil çıkış kapısı kalkıştan kısa bir süre patladı. Basınçla ilgili bir sorun sonucu gerçekleştiği düşünülen olayda uçak Portland'a güvenli bir şekilde iniş yaptı. Alaska Havayoları “Bu tür olaylar nadir olmakla birlikte, uçuş ekibimiz durumu güvenli bir şekilde yönetmek için eğitildi ve hazırlandı" dedi.

Yolcuların sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ve videolarda uçağın acil çıkış tarafında büyük bir açıklık olduğu ve oksijen maskelerinin sarktığı görülüyor. Federal Havacılık İdaresi (FAA) mürettebatın basınç sorunu bildirmesi üzerine uçağın geri döndüğünü söyledi. FAA ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu soruşturma başlattıklarını söyledi. Boeing, olaydan haberdar olduğunu ve bilgi topladığını söyledi. Şirket, "Boeing teknik ekibi soruşturmayı desteklemeye hazır" dedi.

Neredeyse 5 bin metre havalandı

Flightradar24'e göre, Alaska uçağı akşam 8’den sonra Ontario, Kaliforniya'ya doğru yola çıktı. Acil durum nedeniyle Portland’a inmeden önce 4876 metre yüksekliğe ulaştı. Flightradar24, havayolunun uçuş için Boeing 737 MAX-9 modelini kullandığını söyledi.

2018 ve 2019'da gerçekleşen iki Boeing 737 MAX kazası bu tür uçakların kullanımı konusunda endişe yaratmıştı. Kazalarda 346 kişi öldü ve şirket soruşturmaya alındı. Her iki kaza da daha küçük olan MAX-8 uçağından kaynaklanıyordu. Uzun mesafeli rotalar için MAX-9 tipi uçakların ideal olduğu belirtiliyor.