12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2022 17:44 | Son Güncelleme: 18.03.2022 17:51

Almanya Başbakanı ile görüşen Putin: Batı, Ukrayna'nın işlediği savaş suçunu görmezden geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, telefonda Ukrayna'daki durumu ele aldı. Putin görüşmesinde, Ukrayna'nın işlediği savaş suçlarının görmezden gelindiğini belirtti
Almanya Başbakanı ile görüşen Putin: Batı, Ukrayna'nın işlediği savaş suçunu görmezden geliyor

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Almanya Başbakanı Scholz ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna'daki durumun ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Putin, Ukrayna ordusunun Donetsk ve Makiivka kentlerine yönelik füze saldırısı düzenlediğine ve bu saldırılarda sivillerin öldüğüne dikkati çekti. Batı, bu savaş suçunu görmezden geliyor" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Ukrayna'da çatışmaların yaşandığı bölgelerde insani yardım koridorlarının oluşturulduğu hatırlatıldı ve dün Mariupol kentinden 43 bin kişinin tahliye edildiği aktarıldı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin de ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Ukrayna tarafının, gerçekçi olmayan taleplerde bulunarak bu süreci yavaşlattığı" ileri sürüldü.

Açıklamada, Rus tarafının bildirdiği yaklaşımları doğrultusunda, müzakerelerde çözüm yollarını bulmaya hazır olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA