08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2022 09:30 | Son Güncelleme: 03.07.2022 09:38

Donald Trump 2024 seçimlerine adaylığını açıklamaya hazırlanıyor

New York Post gazetesi, önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın 2024'de düzenlenecek olan başkanlık seçimlerine aday olacağını açıklamayı planladığını duyurdu. New York Times da Trump'ın bu hamlesini sosyal medya üzerinden yapabileceğini yazdı. Erken adaylık ihtimali tartışmaları alevlendirdi
Donald Trump 2024 seçimlerine adaylığını açıklamaya hazırlanıyor

New York Post gazetesine konuşan Trump'a yakın bir kaynak, ABD eski Başkanı'nın 2024 başkanlık seçimlerine yönelik kampanyasını yakında başlatmayı planladığını söyledi.  Kampanyanın kasım ayında, Kongre için yapılacak ara seçimlerden önce açıklanabileceği bilgisini paylaşan kaynak, "Duyurunun erken yapılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor, insanlar plan yapıyor. Henüz somut bir şey olmasa da hazırlık yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Trump, 2016 seçimlerine yönelik kampanyasını 2015'in haziran ayında başlatmıştı

New York Times'ın (NYT) haberine göre ise Trump, seçimlere katılacağını sosyal ağlardan duyurabileceğini ima ederek, danışmanları arasında şaşkınlık yarattı. Haberde, Trump'ın duyuruyu bu ay içinde yapabilme ihtimalinin de bulunduğu ve ekibinin kampanya çalışmalarına şimdiden başladığı belirtildi.

Birçok Cumhuriyetçi, Trump'ın yarışa girmesini memnuniyetle karşılasa da olası erken adaylık hamlesinin  Beyaz Saray'ı geri kazanmak için en iyi umudunun eski başkanın olup olmadığını tartışmaya açması bekleniyor. Cumhuriyetçiler, Donald Trump'ın adaylığının gereksiz bir oyalanma mı yoksa demokrasiye doğrudan bir tehdit mi olacağı konusunda bölünmüş durumda.