10 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.05.2022 09:36 | Son Güncelleme: 10.05.2022 09:52

Japonya, Rusya'dan petrol ithalatını aşamalar halinde durduracak

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, G-7 ülkeleri ile dayanışma içinde olduklarını belirterek Rusya'ya petrol ithalatını kademeli olarak yasaklayacaklarını açıkladı
Japonya, Rusya'dan petrol ithalatını aşamalar halinde durduracak

Japon hükümeti, Ukrayna'da sürdürdüğü savaş sebebiyle Rusya'ya yönelik uyguladığı ekonomik yaptırımlar kapsamına petrol ithalat yasağını ilave etmeyi planlıyor. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, G-7 ile dayanışma doğrultusunda prensip gereği Rusya'dan petrol ithalatını yasaklayacaklarını belirtti.

"Şu an en önemlisi G-7 dayanışması"

"Bu oldukça zor bir karar ancak şu an en önemlisi G-7 dayanışması" diyen Kişida, Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki petrol ve gaz projelerindeki Japonya'nın menfaatlerini koruyacaklarını söyledi. Sakhalin-1 ve Sakhalin-2 projelerine yönelik Japonya'nın enerji güvenliği için hayati vurgulaması yapan Kişida, Rusya'dan petrol ithalatını aşamalar halinde durduracaklarını kaydetti.

"Menfaatlerimizi koruma planımız sürüyor"

Japon Başbakan, "Halka ve iş dünyasına yönelik aksi etkileri en aza indirecek tutumla aşamalar halinde durduracağız ancak (projelerde) menfaatlerimizi koruma planımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA