13 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.02.2022 21:51 | Son Güncelleme: 25.02.2022 22:08

Jens Stoltenberg: Rusya, Ukrayna hükümetini değiştirmek istiyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Rusya, Ukrayna hükümetini değiştirmek istiyor" dedi. NATO Zirvesi sonrası yayınlanan bildiride "Ukrayna'nın demokratik yollarla seçilmiş Devlet Başkanı, parlamentosu ve hükümeti ile vatanlarını savunan cesur Ukrayna halkının yanındayız" denildi
Jens Stoltenberg: Rusya, Ukrayna hükümetini değiştirmek istiyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna hükümetini değiştirmek istediğini söyledi. Rusya'nın hatasının bedelini ödeyeceğini söyleyen Stoltenberg'in "Burada daha fazlasını yapmak için hazır olmalıyız. Biz de bedel ödeyebiliriz, ona rağmen yapmalıyız çünkü uzun bir süreç bu. Rus vatandaşlarına çağrım; Bu Rusya'yı dünyada daha saygın hale getirmeyecek, çocuklarınız için daha güvenli hale getirmeyecek. NATO karşılık gücü unsurlarını, karada denizde faal hala getiriyoruz. Müttefiklerimiz binlerce daha fazla askeri ittifakın Doğu kanadına gönderdi" dedi. 

"Ukrayna'ya desteğimiz devam edecek"

Stoltenberg "Biz her müttefiki korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Gürcistan, Moldova ve Bosna Hersek gibi ülkelere daha fazla destek vermeliyiz. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri yolu desteklemeliyiz. Güçlü bir transatlantik bağ olmadan Avrupa'da güvenlik yoktur" diye konuştu. Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

NATO, Rusya'nın 'tam teşekküllü işgalini' kınadı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı sonrasında olağanüstü toplanan NATO Zirvesi hakkında yayımlanan bildiride "Ukrayna'nın demokratik yollarla seçilmiş Devlet Başkanı, parlamentosu ve hükûmeti ile vatanlarını savunan cesur Ukrayna halkının yanındayız" ifadesine yer verildi.