20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2024 00:03 | Son Güncelleme: 29.07.2024 00:08

Netanyahu Hizbullah'a saldırı için kabineden yetkiyi aldı

İsrail Başbakanı isimli X hesabından yapılan paylaşımda güvenlik kabinesi toplantısının sona erdiği ve Hizbullah'a verilecek yanıtın zamanlaması ve şekli için kabinenin Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant'a yetki verdiğini kaydetti
Netanyahu Hizbullah'a saldırı için kabineden yetkiyi aldı

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Prime Minister of Israel hesabından yapılan son paylaşımda şu satırlara verildi:

"Güvenlik Kabinesi toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu üyeleri, Hizbullah terör örgütüne karşı verilecek cevabın şekli ve zamanlaması konusunda karar vermek üzere Başbakan ve Savunma Bakanına yetki verdi"

Ne olmuştu?

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu, aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.