14 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.12.2022 23:02 | Son Güncelleme: 06.12.2022 00:01

Nike, Yahudi karşıtı paylaşımı nedeniyle Kyrie Irving ile yollarını ayırdı

Nike, Yahudi karşıtı bir filmin bağlantısını Twitter'dan paylaştığı için takımından da ceza alan basketbolcu Kyrie Irving ile yollarını ayırdığını açıkladı
Nike, Yahudi karşıtı paylaşımı nedeniyle Kyrie Irving ile yollarını ayırdı

Nike, şirketin artık basketbolcu Kyrie Irving ile çalışmadığını açıkladı. Şirket bir ay önce Kyrie 8 adlı spor ayakkabısını artık piyasaya sürmeyeceğini açıklayarak bu ayrılığın sinyallerini önceden verdi. 

30 yaşındaki Irving, Yahudiler hakkında sahte komplolar içeren bir filmin bağlantısını tweetledikten ve Yahudi karşıtı inançlara sahip olduğunu reddetmekte geç kalınca ilk olarak Brooklyn Nets tarafından en az beş maç ücretsiz olarak uzaklaştırıldı. Irving daha sonra belgeselin bağlantılarını internette paylaştığı için özür diledi ve sekiz maç kaçırdıktan sonra Kasım ayı sonunda sahalara döndü.

Nike geçen ay yaptığı açıklamada, şirkette nefret söylemine yer olmadığını söyledi ve her türlü antisemitizmi kınadı. Şirket, "Bu durum ve bunun herkes üzerindeki etkisi bizi derinden üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı" dedi. Irving'in bir temsilcisi, yorum talebine yanıt vermedi. Nike'ın Irving ile ilişkisi, oyuncunun sosyal medyada ayakkabı tasarımlarından birinden memnun olmadığını ve Nike'ın onayı olmadan piyasaya sürdüğünü söylediği geçen yıldan bu yana gergindi.