21 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2024 16:11 | Son Güncelleme: 19.10.2024 16:16

Reuters 'yalan raporlama yaptıklarını' yazdı: Musk'ın fonladığı Trump yanlısı grup hedefine ulaşamıyor

Reuters'ın haberine göre Elon Musk'ın 75 milyon bağışladığı Trump yanlısı siyasi eylem komitesi America PAC, belirlenen seçmen sayısına ulaşmakta zorlanıyor ve çoğu zaman yalan raporlama yapıyor. Cumhurityetçilere göre bu durum Trump'ın kazanmasını riske atabilir
Reuters 'yalan raporlama yaptıklarını' yazdı: Musk'ın fonladığı Trump yanlısı grup hedefine ulaşamıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesine yardımcı olmak için milyarder Elon Musk tarafından finanse edilen siyasi eylem komitesi, bazı eyaletlerde kapı çalma hedeflerini tutturmakta zorlanıyor ve grubun çabalarına dahil olan kişilere göre, bazı seçmenlerin temas kurdukları seçmen sayısı hakkında yalan söylediği iddialarını araştırıyor. Wisconsin ve Nevada gibi önemli eyaletlerde yaşanan zorluklar, America PAC adlı grubun 5 Kasım seçimlerinden önceki son iki haftada seçmenleri Cumhuriyetçi adayın arkasına toplamak için yarıştığı sırada ortaya çıktı. Grubun sosyal yardım çalışmalarında yer alan dört kişi Reuters'a yaptıkları açıklamada, yöneticilerin seçmen hedeflerini tutturamadıkları ve temas kurdukları seçmen sayısını artırmaları gerektiği konusunda uyardıklarını söyledi.

Wisconsin'de PAC için oy toplayan Alysia McMillan, saha organizatörlerinin kısa süre önce oradaki kampanyacılara günlük hedeflere ulaşamadıklarını ve Seçim Günü'ne kadar 450.000 seçmenle temas kurma hedefini kaçırma yolunda olduklarını söylediğini aktardı. McMillan tarafından kaydedilen ve Reuters tarafından incelenen bir toplantıda, bir yönetici eksiklik konusunda uyarıda bulundu.

'Trump'ın kazanmasını riske atabilir'

America PAC tarafından seçmenlerin kapılarını çalmak üzere tutulan iki yerel müteahhit için çalışan McMillan, eksikliğin eski başkanın zaferine mal olabileceğinden endişe ettiği için konuştuğunu söyledi. Reuters'a konuşan McMillan, “Eğer bu konu zamanında incelenmezse, zaman ve para israfına yol açabilir ve Başkan Trump'ın seçimi kazanmasını riske atabilir” dedi. America PAC'ın operasyonlarına yakın bir kişi McMillan'ın Wisconsin'deki eksiklikle ilgili açıklamasının yanlış olduğunu ve grubun hedeflerine ulaşacağını söyledi. Söz konusu kişi, üst düzey yetkililerin rutin olarak saha ofislerini ziyaret ederek performansı kontrol ettiklerini de sözlerine ekledi.

America PAC'ın devam eden sosyal yardımları, “düşük eğilimli seçmenleri” oylarını kullanmaya ikna etmek için kapı kapı dolaşma çabaları etrafında şekilleniyor. Çalışmalar, seçmen katılımındaki küçük bir farkın, anketlerin hala çok yakın olduğunu söylediği bir seçimde Trump'ın ya da Demokrat aday Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in zaferini kesinleştirebileceği eyaletlere odaklandı.

Düzensizliklerle boğuşuyor

Reuters'a konuşan ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan kişiler, nakit para akışına rağmen America PAC'ın bazı sosyal yardımlarının düzensizlikle boğuştuğunu söyledi. Birçok kampanya operasyonunda olduğu gibi, grup taban çalışmalarını yürütmek üzere taşeronlar tuttu, kapıları çalmaları ve potansiyel seçmenlerle yüz yüze konuşmaları için saatlik çalışanlara güvendi. Bu işçilerden bazılarını elde tutmak zor oldu. Reuters'a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen üç kişi, bazı taşeronlarda saat başına 20 dolardan başlayan ücretlerle çalışmanın değersiz olduğunu söyledi. Bazı durumlarda, anketörlerin uzak bölgelerde uzun mesafeler kat ettiklerini ve benzin için geri ödeme almadıklarını da eklediler. America PAC kısa bir süre önce web sitesini güncelleyerek seçmen arayan ilanlarını belirgin bir şekilde sergiledi. Sitede “Ücret saatte 30 dolardan başlıyor ve performans için ikramiye veriliyor” yazıyor.

Musk 75 milyon dolar bağışladı

Forbes tarafından dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Musk, federal açıklamalara göre şimdiye kadar America PAC'a en az 75 milyon dolar sağladı. Bu da grubu Trump'ın Beyaz Saray'ı yeniden kazanma yarışının önemli bir parçası haline getirdi. Tesla ve SpaceX'in patronu Musk, Cumhuriyetçi davaları giderek daha fazla destekliyor. Bu yıl Trump'ın açık sözlü bir destekçisi haline gelen iş adamı, seçilmesi halinde Musk'ı bir hükümet verimlilik komisyonunun başına atayacağını söyledi.