12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2022 23:56 | Son Güncelleme: 23.10.2022 00:16

Star Wars'un Luke Skywalker'ı (Mark Hamill) Ukrayna'ya 500 İHA gönderdi

Luke Skywalker karakteriyle tanınan Mark Hamill, insansız hava araçlarından (İHA) oluşan bir orduyu savaşa gönderdi... Her ne kadar bu durum kulağa Star Wars serisinin bir sonraki filminin sinopsisi gibi gelse de aslında Rusya-Ukrayna savaşında yaşandı
Star Wars'un Luke Skywalker'ı (Mark Hamill) Ukrayna'ya 500 İHA gönderdi

George Lucas'ın 1977 yılında gösterime giren orijinal Star Wars üçlemesinde Jedi karakterini canlandıran aktör Mark Hamill, 500 İHA'dan oluşan bir ordu kurulmasına yardımcı oldu. Üstelik bu bir film sahnesinde değil gerçek hayatta yaşandı. Kaçıranları için hatırlatmakta fayda var. Amerikalı oyuncu geçen ay Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından Ukrayna'nın Drone Ordusu projesine elçi olarak atandı. O günden beri çalışmalarına devam eden Hamill namı diğer Luke Skywalker, Bloomberg Radio'nun Sound On programında Ukrayna için bağış yaptığını ve topladığını doğruladı.

İHA devam eden çatışmada her iki tarafın da kullandığı yaygın bir silah haline geldi

71 yaşındaki oyuncu programın sunucusu Joe Mathieu'ya desteğinin gerekçesini "Çok basit. Ukrayna'nın İHA'lara ihtiyacı var" diyerek açıkladı. Hamill, çabalarının karşılığında Ukrayna için bugüne kadar 500'den fazla İHA alındığını açıkladı.

 Zelenskiy ve Hamill projeyi geçen ay Instagram hesaplarından duyurdu

Drone Ordusu projesine destek verenler arasında Yıldız Savaşları'nın eski oyuncusunun yanı sıra şarkıcı Barbara Streisand, Amerikalı rock grubu Imagine Dragons ve aktör Liev Schreiber'in de bulunduğu bir çok ünlü isim bulunuyor.

Sinopsis Nedir?

Yunancada topluca göz atma, özet anlamlarına gelen synopsis kelimesinden dünya dillerine geçen ifade, filmin kısa bir özetidir.