29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 18.09.2022 13:51 | Son Güncelleme: 18.09.2022 13:58

Washington Post yazarı yazdı: İşyerinizdeki mutluluğunuzu ölçmek için 12 soru

İşyerinizde ne kadar mutlu olduğunuza dair kafanızda soru işaretleri mi var? Washington Post yazarı Tara Parker-Pope, 15 yıl sonra işinden ayrılma kararı alırken ona yardımcı olan Gallup tarafından oluşturulun 12 soruyu paylaştı
Washington Post yazarı yazdı: İşyerinizdeki mutluluğunuzu ölçmek için 12 soru

İşyerinizde fikirlerinize önem veriliyor mu? İşiniz size önemli hissettiriyor mu? Ofiste yakın bir arkadaşınız var mı? Bunlar, araştırmacıların çalışanların işlerinde ne kadar mutlu ve üretken olduklarını ölçmek için kullandıkları sorulardan sadece birkaçı. Hayatımızın yaklaşık üçte birini işte geçirdiğimizi düşünürsek, işteki yaşam kalitesini iyileştirmenin yollarını bulmak genel sağlığımız ve mutluluğumuz üzerinde büyük bir etkiye sahip. 

Örneğin Washington Post yazarı Tara Parker-Pope, kişisel sağlığa odaklanan bir muhabir ve editör ekibine liderlik ettiği Washington Post’a katılmak için 15 yıl sonra işinden ayrıldı ve bu yüzden bu konuyla yakından ilişki kurabildiğini söylüyor. 

Kendi işyeri mutluluğunuzu değerlendirmek için Gallup tarafından oluşturulan ve dünya çapında 50 endüstride 2,7 milyon işçinin araştırmasına dayanan bu 12 soruluk ankete katılabilirsiniz. Aşağıdaki ifadelerin her birini okuyun ve kendinize kesinlikle katılıp katılmadığınızı veya arada bir yerde olup olmadığınızı sorun.

1 - İşyerinde benden ne beklendiğini biliyorum.

2 - İşimi doğru yapmak için ihtiyacım olan malzeme ve donanıma sahibim.

3 - İş yerinde, her gün en iyi olsuğum şeyi yapma fırsatına sahibim.

4 - Son yedi gün içinde iyi yaptığım için takdir veya övgü aldım.

5 - Yöneticim veya işten biri beni bir insan olarak önemsiyor gibi görünüyor.

6 - İşyerinde gelişimimi teşvik eden biri var.

7 - İşyerinde fikirlerime önem veriliyor.

8 - Şirketimin misyonu veya amacı bana işimin önemli olduğunu hissettiriyor.

9 - İş arkadaşlarım veya iş arkadaşlarım kaliteli iş yapmak isterler.

10 - Ofiste yakın bir arkadaşım var.

11 - Son altı ayda, işyerinden biri benimle ilerlemem hakkında konuştu.

12 - Geçen yıl, işte daha fazla öğrenmek ve gelişmek için fırsatlar buldum.

Sonuçlarınız nasıl? Gallup CEO'su Jon Clifton, her işin iniş ve çıkışları olduğunu hatırlamanın önemli olduğunu söyledi. Bazı maddelerde yetersiz kaldıysanız, işyerinde durumunuzu iyileştirmek için konuşabileceğiniz biri var mı? 

Blind Spot: The Global Rise of Unhappiness and How Leaders Missed It kitabının yazarı Clifton, özellikle işyerinde yakın bir arkadaşınızın olup olmadığı sorusunu “bir işyerinde şimdiye kadar sorduğumuz en tartışmalı şey” olarak tanımladı. Clifton, “İşe geldiğinizde kişisel hayatınız durmuş gibi hisseden birçok yönetici var. Ofiste arkadaş olan insanlar hakkında konuşmak istemiyorlar. Ancak personeli elde tutabilmek için en önemli şeylerden biri bu” dedi.  

Tara Parker-Pope da iş değiştirme konusunda karar vermeye çalışırken Gallup anketinde sıralanan soruların çoğunu kendine sorduğunu anlattı. Parker-Pop yazısında, “Eski işimden ayrılmaya karar vermek kolay değildi ancak kendime işyerimin iyiliğiyle ilgili birkaç önemli soru sormak, başlamak için iyi bir noktaydı” ifadelerini yazdı.