19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.01.2023 17:03 | Son Güncelleme: 23.01.2023 17:43

Dünyanın en işkolik yöneticileri Fransızlar çıktı

Fransız çalışanlar haftalık 35 saatlik çalışma süreleri başta olmak üzere iş hayatlarındaki avantajlarıyla bilinirler. Fakat çalışanlar uzun tatillerini yaparken Fransız yöneticiler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir araştırmaya göre dünyanın en işkolikleri Fransız yöneticiler çıktı
Dünyanın en işkolik yöneticileri Fransızlar çıktı

Amerikalılar koşuşturma kültürünü her ne kadar popüler hale getirse de yapılan bir araştırmaya göre en işkolik yöneticiler Fransızlardan çıktı. Fransız iş dünyası liderlerinin şaşırtıcı bir şekilde aşırı çalışma alışkanlıkları, ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerden ve uzaktan çalışma konusundaki isteksizlikten kaynaklanıyor. 

Sağlık sigortası şirketi Bupa Global tarafından yapılan ankete göre, Fransız iş dünyası liderlerinin yaklaşık onda dördü, düzenli molalar vermeden yoğun ve uzun saatler çalıştıklarını itiraf ediyor. Bu oran yüzde 25 olan küresel ortalamanın oldukça üzerinde ve ABD, İngiltere ve Çin'deki oranları geride bırakıyor. Fransız yöneticiler ayrıca ankete katılan ülkeler arasında bireysel iş performansları konusunda en fazla endişe duyan yöneticiler. Anketin yazarları, kuruluşlarının mevcut ekonomik istikrarsızlığı atlatma kabiliyetine ilişkin endişelerin yanı sıra küresel emsallerine kıyasla uzaktan çalışma konusundaki isteksizliklerinin de işkolik eğilimlerine katkıda bulunduğunu ortaya koydu. 

Gurbetçilere, yöneticilere ve diğer yüksek gelirli bireylere hizmet veren Bupa Global'in genel müdürü Anthony Cabrelli, "Dış ekonomik baskılar ve sorumlulukları kendi üzerlerine alma eğilimi, Fransız yöneticilerin çok çalışmasına katkıda bulunabilir" dedi.

Bulgular, Fransa'nın işyeri politikaları ve yaşam tarzı göz önüne alındığında bazılarını şaşırtabilir. Mavi yakalı ve hizmet sektöründe çalışanların çoğunun haftalık çalışma süresi 35 saatin altında ve yaz tatilleri neredeyse ağustos ayının büyük bir kısmını kapsıyor. Ayrıca Fransa, şirketlerin belirli saatlerden sonra e-postaları, aramaları veya diğer işyeri ihlallerini yasaklamasını gerektiren bağlantıyı kesme hakkı ile ilgili bir yasayı uygulayan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Pandemi sırasında uzaktan çalışmaya geçiş, başka ülkeleri de benzer yasalar önermeye teşvik etti. Fransız iş kanununa göre, pandeminin en yoğun olduğu dönemde askıya alınmış olsa da, herhangi birinin masasında öğle yemeği yemesi yıllardır yasaktı. Bupa'nın ağustos ve eylül aylarında sekiz bölgede 2 bin 439 yüksek gelirli kişiyle yaptığı ankete göre, tam zamanlı olarak ofise giden yöneticiler arasında aşırı çalışma, uzaktan çalışanlara kıyasla daha yaygın.