26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.09.2022 10:50 | Son Güncelleme: 05.09.2022 11:06

Elon Musk hukuk fakültesinde ders konusu

Tesla ve SpaceX şirketlerinin patronu Elon Musk'ın yaptığı daha doğrusu yap(a)madığı iş anlaşmaları ders konusu oldu. Musk’a açılan davalar California Üniversitesi’nin hukuk fakültesinde ders olarak verilecek
Elon Musk hukuk fakültesinde ders konusu

Dogecoin, Twitter ve Tesla (Borsa kanunu çiğnemekten) davaları dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın son zamanlarda çözemediği problemlerinin başında geliyor. Musk bunların yanı sıra şirket çalışanları tarafından açılan cinsel taciz ve ayrımcılık suçlamalarıyla da karşı karşıya. Hatta anlaşmalarında yatırımcılarını zarara uğrattığı için de kendisine yöneltilen davalar söz konusu. California Üniversitesi dünyanın konuştuğu bu davaların bazılarını hukuk fakültesinde ders konusu olarak belirledi.

Elon Musk Yasası adlı dersi verecek şirketler hukuku uzmanı Profesör Stephen Bainbridge, Musk'ın davalarının öğrencilerin dikkatini çekmek için harika bir seçenek olduğunu savunuyor.

Bainbridge’e gören Elon Musk iyi incelemeden iş anlaşması yaptığı için davalarla yüz yüze kalıyor.

Dersin açıklaması

Musk'ın iş anlaşmalarındaki olası çıkar çatışmalarına odaklan dersin açıklamasında "Başkalarının muazzam miktarda parasını yöneten biri olarak Musk, birikimlerini kendisine emanet edenlerin refahına odaklanmak yerine, sürekli olarak kendi çıkarlarını ve hedeflerini takip etme cazibesiyle karşı karşıyadır. Bu ders, yasaların Musk'ın hissedar çıkarlarından ayrılmasını nasıl sınırladığı (veya başaramadığı) inceliyor" ifadesine yer veriliyor.