26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.09.2022 14:07 | Son Güncelleme: 29.09.2022 14:50

Marka Konferansı, Tersane İstanbul’da başladı

İki yıldır düzenlenmeyen Marka Konferansı’nın 2022 ayağı Remastered temasını taşıyor. 29-30 Eylül tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşecek organizasyonun 44 seansında 70’ten fazla konuşmacı izleyicilerle ufuk açıcı görüşlerini paylaşacak
Marka Konferansı, Tersane İstanbul’da başladı

Marka 2022 Konferansı Tersane İstanbul’da organize ediliyor. İki yıldır düzenlenmeyen etkinlik 21. defa 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Bugüne değin 30 bin izleyicinin ve bin 500’ün üzerinde konuşmacının misafir edildiği organizasyon 70’ten fazla konuşmacının katılacağı 44 seanstan oluşuyor.

Konuşmacılar arasında Oksijen’den Levent Erden, Elif Ergu Demiral ve Bekir Ağırdır da var. Bu yıl Remastered temasıyla izleyicilerle buluşan organizasyonun yürütücüsü Yürekli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör. 

Temanın seçiminde müzikal kompozisyonların yıllar sonra daha iyi prodüksiyonlarla daha kaliteli hale getirilmesini nitelendiren kavram olan remastering'den ilham alınmış. Konferansın moderasyonunu ise bir kez daha 21 yıldır moderatörlüğünü yapan girişimci ve pazarlama uzmanı BJ Cunningham üstleniyor.

Karbon ayak izi en düşük etkinlik

Ayşegül Yürekli Şengör 2018’de sıfır atıklı bir iş etkinliği düzenleyerek Marka Konferansı’nı ilkler arasına soktuklarını söylüyor. Marka 2022 ise karbon ayak izi en düşük seviyede olan iş etkinliği olma iddiasını taşıyor. Yürekli Şengör, Tersane İstanbul seçiminin de bununla ilintili olduğuna değiniyor. Mekanın renove edilmiş bir lokasyon olması sürdürülebilirlik konusunda organizasyonu öne çıkarıyor. Karbon ayak izini en düşük seviyede tutmak için de konferansın süreceği iki gün boyunca ısıtma ve soğutma sistemleri devre dışı olacak. Yemek saatlerinde izleyicilere yeşil menüler servis edilecek. 

İklim değişikliğiyle mücadele

BJ Cunningham’ın sunum konuşmasından sonra sahneye ilk olarak genç iklim aktivistleri Atlas Sarrafoğlu, Seren Anaçoğlu ve Ela Naz Birdal çıktı. İklim aktivistleri önceki nesillerin kendilerine yüklediği iklim değişikliği yükünü omuzlarında taşıdıklarını belirterek markalara yönelik de yeşil aklama karşıtı manifestolarını duyurdu. Sarrafoğlu, Anaçoğlu ve Birdal son olarak izleyicileri iklim değişikliğine karşı kendileriyle birlikte mücadeleye davet etti.