29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.07.2022 16:06 | Son Güncelleme: 06.09.2022 17:00

74. Emmy Ödülleri adayları arasında öne çıkan 4 dizi hakkında merak edilenler

Televizyon dünyasının Oscar'ları olarak kabul edilen Emmy Ödülleri'nin 74'üncüsü için adaylar açıklandı. Onlarca yapım içinden Succession, Ted Lasso, The White Lotus ve Squid Game öne çıkan yapımlar oldu. Hala izlemeyenler ve merak edenler için 4 dizi hakkında bilinmesi gerekenleri derledik
74. Emmy Ödülleri adayları arasında öne çıkan 4 dizi hakkında merak edilenler

Televizyon Akademisi, 2022 Emmy adaylarını açıkladı. Succession, 2022'nin rekorunu kırdı ve En İyi Drama da dahil olmak üzere 25 adaylık kazandı. HBO dizisini; 20 adaylıkla En İyi Komedi de dahil olmak üzere Ted Lasso ve ardından 20 adaylıkla mini dizi kategorisindeki The White Lotus izledi. En iyi Drama dahil 14 adaylık alan Squid Game, İngilizce olmayan ilk dizi olarak öne çıktı. 

İşte 74. Emmy Ödülleri adaylarının öne çıkanları... 

Squid Game'in rekorları

Squid Game ilk sezonuyla yayınlanmaya başladığında ne yaratıcısı Hwang Dong-hyuk ne de Netflix küçük kıyametin kopacağından habersizdi. Güney Kore çıkışlı dizi 90 ülkede 142 milyon eve girdi. İlk 28 gün içinde 111 milyon kullanıcı tarafından izlenen dizi son resmi verilere göre; 1,65 milyar saat ile dijital platformun en çok izlenen projesi olma başarısı gösterdi.

İkinci sezonu yakında geliyor

Dizinin senarist, yapımcı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'un "İlk sezonunu hayata geçirmek 12 yıl aldı ama en popüler dizi olması sadece 12 gün sürdü" sözleri adeta Squid Game'in başırısının özeti.

Elbette böyle bir başarı karşılıksız kalmadı ve Dong-hyuk "Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımıza sesleniyorum: Dizimizi izlediğiniz ve sevdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Yakında, Gi-hun geri dönüyor. Gemi Aslanı da öyle. 2. sezona hazır olun. Ddakji oynatan takım elbiseli adamı tekrar görürseniz şaşırmayın. Ayrıca Young-hee'nin erkek arkadaşı Cheol-su ile tanışacaksınız. Yepyeni bir sezonda buluşmak üzere" sözleriyle ikinci sezonun müjdesi verdi.

Squid Game'in konusu

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır.

Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır. Her türlü hile ve göz yumulan şiddetin (dönem dönem değişen) kabul edildiği hayatta kalma mücadelesi izleyiciye 9 bölümlük bir kaos sunuyor.

Squid Game'in karakterleri ve oyuncuları

Dizinin başrollerinde Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-jun yer alıyor.

Lee Jung-jae - Seong Gi-hun (No. 456): Bir şoför ve kumar bağımlısı, annesiyle birlikte yaşıyor ve kızını maddi olarak desteklemek için mücadele ediyor. Birçok borcunu kapatmak için oyuna katılıyor.

Park Hae-soo - Cho Sang-woo (No. 218): Bir menkul kıymetler şirketindeki yatırım ekibinin başkanı, Gi-hun'un küçük bir öğrencisiydi ve Seul Ulusal Üniversitesi'ne giren yetenekli bir öğrenciydi. Ancak şimdi müşterilerinden para çaldığı için polis tarafından aranıyor.

Yeong-su Oh - Oh Il-nam (No. 001): Dışarıda ölmeyi beklemek yerine oyunu oynamayı tercih eden beyin tümörlü yaşlı bir adam.

Anupam Tripathi - Abdul Ali (No. 199): İşvereni ona aylarca ödeme yapmayı reddettikten sonra genç ailesine bakmak için oyuna giren Pakistanlı bir yabancı işçi.

HoYeon Jung - Kang Sae-byeok (No. 067): Hayatta kalan aile üyelerini bu ülkeden bulabilecek ve geri alabilecek bir komisyoncu için ödeme yapmak üzere oyuna giren Kuzey Koreli bir sığınmacı.

Wi Ha-joon - Hwang Jun-ho: Kayıp kardeşini bulmak için oyuna gizlice giren bir polis memuru.

Heo Sung-tae - Jang Deok-su (No. 101): Büyük kumar borçlarını kapatmak için oyuna giren bir gangster.

Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo (No. 212): Zavallı bekar bir anne olduğunu iddia eden gizemli ve manipülatif bir kadın.

The White Lotus

HBO yapımı mini dizi Hawaii'de seçkin bir otelde tatil yapan misafirlerin bir haftasını konu alan ve sosyal hiciv öğeleri barındıran bir drama.

Mike White’ın yazıp yönettiği The White Lotus, HBO’nun en sofistike işlerinden ve yılın açık ara en iyi dizilerinden kabul ediliyor.

The White Lotus'un konusu

Dizi, bu cennetvari otelde rahatlamaya gelen misafirlerin tatillerini konu alıyor. Fakat her geçen gün, görünüşte mükemmel olan bu misafirler, otel çalışanları ve otelin bulunduğu yer, karanlık olaylarla yüzleşmek zorunda kalıyor.

The White Lotus'un oyuncu kadrosu

The White Lotus’un kadrosunda, Looking dizisinden tanıdığımız Murray Barlett’in yanı sıra Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O’Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney ve Steve Zahn yer alıyor.

Konuk oyuncular arasında ise Molly Shannon, Jon Gries, Jolene Purdy, Kekoa Kekumano ve Lukas Gage gibi isimler bulunuyor.

İkinci sezon geliyor

İlk sezonu yazan, yöneten ve ortak yapımcı olan White, başlangıçta The White Lotus'un altı bölümlük bir sezonla bir mini dizi olmasını amaçlamıştı. Ancak, gösteri bir hit haline geldikten sonra, HBO diziye devam kararı aldı.

İkinci sezonda, Michael Imperioli, F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Meghann Fahy, Tom Hollander, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe ve Leo Woodall da rol alacak. 

Ted Lasso

Sudeikis ve Bill Lawrence'tan birlikte yazdığı Ted Lasso, Sudeikis'in NBC Sports videolarında oynadığı popüler Coach Ted Lasso karakterine dayanıyor.

Rekorda başrolde

Başrolde Saturday Night Live'le tanınan Jason Sudeikis'in oynadığı komedinin ikinci sezonu Emmy Ödülleri adaylıklarına damga vurdu.

Dizi 20 kategori ile Apple'ın 52 Emmmy Ödülü adaylığı almasında başrolü oynadı ve komedi dalında rekor kırdı.

3. sezon geliyor

Apple’ın hit komedisi bugünlerde üçüncü sezonuna hazırlanıyor. Yayıncı, dizinin ilk sezonunun çıkışında ikinci sezonu, bitişinde ise üçüncü sezonu duyurdu.

Yüzde 25 yeni izleyici kazandırdı

Dizi; ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Rusya, Japonya ve daha fazlası dahil olmak üzere 50 ülkenin tümünde Apple’ın 1 numaralı komedisi oldu.

Apple TV + için izleyici rekorları kırdı ve her hafta 1 numaralı komedi olarak sıralandı. Dizinin platforma yüzde 25 yeni izleyici çekmeyi başardığı açıklandı.

Ted Lasso'nun konusu

Altın Küre ve Emmy ödüllü Ted Lasso, daha önce futbolda hiçbir antrenörlük deneyimi olmayan, optimist ve sıcakkanlı bir Amerikan futbolu koçu olan Ted Lasso'nun, sürpriz bir şekilde İngiltere Premier Lig'de zor dönemler yaşayan bir kulübün antrenörü olarak göreve getirilmesi sonrası yaşananları anlatıyor.

Oyuncu kadrosu

Jason Sudeikis'in başrolde yer aldığı dizide ayrıca, Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster ve Nick Mohammed de rol alıyor.

Künye

Sudeikis ayrıca, Universal Studio Group'un bir bölümü olan Warner Bros. Television ve Universal Television'la birlikte Doozer Productions aracılığıyla yürütücü yapımcı olarak görev yapıyor. Doozer’den Jeff Ingold, aynı zamanda Liza Katzer'in yardımcı yapımcısı olarak ve yürütücü yapımcı olarak görev yapıyor.

Succession

Jesse Armstrong'un yaratıcısı olduğu ortalığı kasıp kavuran Succession'ın rekor adaylık kazanan 3. sezonu 17 Ekim'den beri HBO Max'te yayınlanıyor.

4. sezon onayını çoktan aldı

HBO'nun yardımcı yürütücü yapımcısı Francesca Orsi, Jesse Armstrong'un her sezonda ne kadar büyük bir başarı yakaladığından bahsederek Succession'ın yeni bir sezonu daha hak ettiğini "Bu sezon şüphesiz ki bir istisna içermiyor ve gelecek sezonda nelerin sergileneceğini görmek için daha heyecanlı olamazdık" sözleriyle duyurdu.

Stüdyo yeni sezon onayını çoktan verdi. Hatta yeni sezonunun yazım sürecinin neredeyse tamamlandığı açıkladı.

3. sezon oyuncu kadrosu

Succession'ın 3. sezonunda Jeremy Strong, Sarah Snook, Alan Ruck, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin ve Matthew Macfadyen'in yanı sıra Peter Friedman, J. Smith-Cameron, Dagmara Dominczyk, Justine Lupe, David Rasche, Fisher Stevens, Hiam Abbass, Arian Moayed, Zoë Winters, Jeannie Berlin, Alexander Skarsgård, Sanaa Lathan, Linda Emond, Jihae, Adrien Brody, Hope Davis ve Dasha Nekrasova yer alıyor.

Dizinin konusu

Dizinin ana hikayesinde New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor.

Dizi, Roy ailesi ve iktidar mücadelesi etrafında dönüyor. Logan Roy’un (Brian Cox) çocukları arasında, medya şirketi Waystar Royco’nun başından ayrılmaya karar verdiğinde, halefin kim olacağı tartışmaları başlıyor ve hikaye buna odaklanıyor.