29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.06.2022 16:42 | Son Güncelleme: 13.06.2022 17:08

Yaz sezonunun trend rengi: Sarı

Kate Middleton ve Anne Hathaway’in göz alıcı sarı elbiselerinden sonra yazın trend rengine dair aramalar yüzde 140 arttı
Yaz sezonunun trend rengi: Sarı

Sarı, bu sezonun öne çıkan tonlarından biri. Bu keskin ton, son haftalarda birçok kraliyet üyesi ve ünlü isim tarafından giyildi. Kate Middleton’ın, Kraliçe 2.Elizabeth’in Platin Jübile Töreninde giydiği limon sarısı tonlarındaki Emilia Wickstead elbisesi ve Anne Hathaway’in bu hafta Paris’teki Bvlgari yemeğinde giydiği cesur sarı Valentino seçimi sayesinde, sarı popüler bir yaz seçeneğine dönüştü. 

Sarı elbiselere ilgi arttı

Google Trend verileri Cambridge Düşesi'nin geçen Cuma günü göz alıcı elbisesiyle görülmesinden bu yana sarı elbise aramalarında yüzde 140, sarı düğün elbiselerinde ise yüzde 200 artış olduğunu gösterdi. Bu arada, lüks kaşmir markası N.Peal tarafından yapılan araştırmaya göre, sarı topuklu ayakkabı aramaları yüzde 170 ve sarı giyen büyüleyici kişiler için yüzde 300 arttı. 

"Mutluluğu ve sıcaklığı ifade eden bir renk"

Ünlü tasarımcı Rochelle White, “Sarı, İlkbahar/Yaz aylarında her zaman daha çok sevilir ve popülerlik kazanır. Mutluluk ve sıcaklığı ifade eden bir renk. Sokak modasında, yüksek modada ve hatta ev dekorunda görülen bir renktir” diyor. 

Sarının pek çok tene yakıştığını belirten White, “Farklı tonlarla karıştırılıp eşleştirilebildiğinden ve sofistikeden sportife kadar tüm görünümlere uygun olabileceğinden sarı konusunda asla yanlış yapamazsınız” dedi.

Sarı rengi kombinlemek için stil tüyoları veren White, “Çok fazla ön plana çıkarmadan göz alıcı bir görünüm için pembe ve yeşil gibi parlak renklerle eşleştirilebilir. Bu sadece ve gardırobunuzu aydınlatabilecek bir trend” diye konuştu. 

Kate Middleton'ın sarı tercihi

Kate, muhteşem limon tonu elbisesini kraliyet ailesinin favori şapkacısı olan Philip Treacy şapka ve en az altı renkte sahip olduğu 560 sterlinlik açık kahve Gianvito Rossi ayakkabılarla kombinledi.40 yaşındaki Cambridge Düşesi, uzun zamandır Emilia Wickstead elbiselerinin hayranı. Middleton, son olarak Buckingham Sarayı’ndaki bahçe partisi olmak üzere onlarca kez Wickstead tasarımları giydi.

Kraliçe'ye tatlı bir saygı duruşu olarak Kate, daha önce 2016'da Prens Philip'in cenaze töreninde ve Pazar Günü'nü Anma töreninde taktığı Majestelerinin küpelerini taktı. Bahreyn İnci Pırlanta Damla Küpeler Majestelerinin özel koleksiyonunda yer alıyor ve 1982'de Diana tarafından da takılmıştı. Küpeler, 1947'de düğünleri sırasında Bahreyn hükümdarı tarafından Kraliçe ve Philip'e hediye edilen incilerden yapıldı.

Anne Hathaway'in sarı stili

Anne Hathaway de Pazartesi günü Paris'teki Bvlgari Eden the Garden of Wonders etkinliğinde güneşli sarı bir şort ve pardösü kombiniyle adeta parıldıyordu.  39 yaşındaki yıldız görünümünü kalın bilezikler ve yüzüklerle süsledi.

(Kaynak: DailyMail)