08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2024 12:08 | Son Güncelleme: 22.07.2024 12:17

NYT yazdı: Sean Kingstone ve annesi 1 milyon $'lık dolandırıcılıkla suçlanıyor

2007 yılında çıkardığı Beautiful Girls teklisiyle dünya çapında üne kavuşan Sean Kingstone ve annesi lüks araç ve mücevher gibi malların satıcılarını dolandırmakla suçlanıyor. NYT'nin haberine göre dolandırıcılığın bedeli 1 milyon $
NYT yazdı: Sean Kingstone ve annesi 1 milyon $'lık dolandırıcılıkla suçlanıyor

Johnny Diaz / New York Times

Şarkıcı ve rapçi Sean Kingston ve annesi Florida'da 1 milyon dolardan fazla organize dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Her ikisi de Florida'da yaşayan 34 yaşındaki Kingston (gerçek adı Kisean Anderson) ve 61 yaşındaki annesi Janice Turner'ın elektronik dolandırıcılıktan ve komplo kurma suçlanmalarından mahkemeye çıktı.

Florida Güney Bölgesi ABD savcılığına göre suçlamalar, sahte belgeler kullanarak satın alınan lüks araç, mücevher ve diğer malların satıcılarını dolandırmaya yönelik bir plana dahil olmalarına dayanıyor. Suçlu bulunmaları halinde her birinin en fazla 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

1 milyon dolarlık vurgun

Savcılara göre Kingston ve Turner, para transferi gerçekleşmediği halde araç, mücevher ve diğer yüksek kaliteli eşyalar için ödeme olarak banka havalesi veya diğer para transferlerini gerçekleştirdiklerini iddia ederek malları satın aldılar. Savcılar, “Bu planın sayesinde sanıklar 1 milyon dolardan fazla para kazandı” dedi.

Denetimli serbestliği ihlal etti

Kingston ve Turner, haklarındaki tutuklama emirlerine göre, aralarında bir araba galerisi ve bir kuyumcunun da bulunduğu kuruluşları 50.000 dolardan fazla dolandırmak için “organize bir plan” yaptılar. Kingston ve Turner ayrıca galeriden bir Cadillac Escalade ve bir kişiden 480.000 dolarlık mücevher çalmakla da suçlanıyor. Kingston daja önce çalıntı mal kaçakçılığı suçundan aldığı iki yıllık denetimli serbestlik cezasının şartlarını ihlal etmekle de suçlanıyor. Denetimli serbestlik süresi 1 Ekim 2025'te sona erecek.

Annesi banka dolandırıcılığından suçlu

Mahkeme kayıtlarına göre Turner 2006 yılında banka dolandırıcılığı ve hileli kredi başvurusunda bulunma suçlarını kabul etmiş ve 16 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mart 2007'de serbest bırakıldı. Mayıs ayında Kingston California'da tutuklandı ve annesi de aynı gün polisin Kingston'ın ikametgahı olan bir eve yaptığı baskının ardından tutuklandı.

Kefaletle serbest bırakıldı

Kingston tutuklanmadan önce Instagram'da "İnsanlar negatif enerjiyi sever! Ben iyiyim ve annem de öyle!.. biz konuşurken avukatlarım her şeyi hallediyor" paylaşımını yaptı. Tutuklandıktan ve kefaletle serbest bırakıldıktan sonra sosyal medyada ailesine, arkadaşlarına, hukuk ekibine ve hayranlarına destekleri için teşekkür etti.

Dört hafta boyunca 1 numarada kaldı

Kingston gençliğinde, Ben E. King'in Stand By Me şarkısından bir sample kullandığı ilk single'ı Beautiful Girls ile tanındı. Şarkı 2007 yılında Billboard Hot 100 listesinde dört hafta boyunca 1 numarada kaldı. Kingston; Justin Bieber, Nicki Minaj ve Wyclef Jean ile çalıştı, ancak son yıllarda daha düşük bir profil sergiledi.

©️ 2024 The New York Times Company