29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2022 18:56 | Son Güncelleme: 08.07.2022 19:32

Uzmanlar yüz şekillerine göre değerlendirdi: Yüzünüz nasıl yaşlanacak?

Yaşlanma belirtilerini sonsuza kadar engellemek mümkün olmasa da uzmanlar bazı yüz şekline sahip insanların daha şanslı olduğunu söylüyor. Örneğin Angelina Jolie gibi köşeli bir çene yapınız ya da Rihanna gibi çıkık elmacık kemikleriniz varsa yüzünüz daha geç yaşlanabilir
Uzmanlar yüz şekillerine göre değerlendirdi:  Yüzünüz nasıl yaşlanacak?

Yüzün yaşlanması kaçınılmaz olsa da, bazı insanlar genç görünümünü daha uzun süre koruyor. Estetik uzmanlarına göre bu durum belirli yüz özellikleri ve anatomiden kaynaklanıyor.

Yaşlanma, güneşe maruz kalma, kötü uyku, stres, kötü beslenme, hastalık ve genler gibi sayısız faktörden etkilenen kaçınılmaz bir süreç. Ancak doktorlar temel yüz anatomisi nedeniyle, bazı insanların daha güzel yaşlandığını söylüyor. Estetik uzmanı olan Dr. Dean Rhobaye, “Zaten güçlü, belirgin elmacık kemikleri ve çene hatlarına sahip yüz iskeleti olan bireylerde sarkma görülme olasılığı oldukça düşük” dedi.

Geniş alın ve köşeli çene

Cilt estetiği doktoru olan Dr. Raj Arora, kare yüz şeklinin yaşlanma söz konusu olduğunda oldukça sağlam olduğunu açıkladı. 

Arora, “Kare yüzlü insanlar geniş alınlara, köşeli çenelere ve güçlü elmacık kemiklerine sahiptir. Yüzün uzunluğu, genişliği ile hemen hemen aynıdır. Angelina Jolie, Olivia Wilde ve Sandra Bullock gibi en güzel ünlülerden bazıları kare yüzlere sahip. Yüz çok iyi yapılandırılmış olduğundan, yaşlanma konusunda çok fazla endişelenmenize gerek yok. Yüzünüz diğerlerinden daha yavaş yaşlanma belirtileri gösterecektir. Bununla birlikte, yaşlanma sırasında, ne yazık ki hiçbir yüz şekli, cildin sarkmasına karşı tamamen karşı koyamaz” dedi.

Çıkık elmacık kemikleri

Dr Raj Arora, elmacık kemikleri çıkık olanların yüzlerinin yapısını daha iyi koruma eğiliminde olduklarını da belirtti. Arora, yüzleri daha uzun ve oval olan kişilerinde önce yanak ve göz bölgesinde yaşlanma belirtileri görülebilceğini sözlerine ekledi. 

Uzun oval yüzlü ünlüler arasında Katy Perry, Julia Roberts ve Rihanna var. Arora, “Alın genellikle oval bir yüzün en geniş kısmıdır. Çene çizgisi, keskin ve belirgin olmaktan ziyade tipik olarak yuvarlak ve yumuşaktır. Bunun yanı sıra oval yüzlü insanlar yuvarlak çenelere sahip olma eğilimindedir. Oval şekilli yüzlerin göz ve yanak bölgesinde yaşlanmanın ilk belirtileri ortaya çıkar” diye konuştu.

Arora, göz çevresinde kaz ayağı adı verilen kırışıklıklar ve üst göz kapağında çökme (üst göz kapağındaki yağın kaybolması durumunda) meydana gelebileceğini söyledi. Arora, “Genellikle yanaklarda hacim ve belirginlik kaybı olur, bu da yüzün çukur ve yorgun görünmesine neden olur” dedi. 

Arora, şakak bölgesinin de yağ kaybı nedeniyle çukurlaşabileceğini belirtti. Bunlarla birlikte Arora, oval yüz şeklinde tipik olarak görülen çıkık elmacık kemikleri, daha dengeli bir alın ve yanağa sahip kişilerin yaşlandıkça hala genç görüneceğini de ekledi. 

Yuvarlak yanaklar

Dr Raj Arora, gençliğini iyi koruma eğiliminde olan başka bir yüz şeklinin yuvarlak olduğunu söyledi. Arora, "Yuvarlak bir yüz, bir daireye çok benzeyen yüz türüdür. Yani gözleri, yanakları ve alnı çevreleyen yuvarlak bir kıvrıma sahiptir. Bu, yüzde aşırı çizgiler veya açılar olmadığı anlamına gelir, bu da onu görünüşte yumuşak yapar” dedi. 

 Yuvarlak yüzlü insanların daha dolgun yanaklara sahip olduğunu belirten Arora, yuvarlak yüzlü ünlüler arasında Drew Barrymore, Mila Kunis ve Isla Fisher’ın yer aldığını söyledi. Arora, “Yuvarlak yüzlü insanlar, yanaklarında yağ depoladıkları için diğerlerinden daha uzun süre daha genç görünmeye eğilimlidirler. Bu nedenle yuvarlak yüzlerde mat ve sarkık ciltlerin oluşması daha uzun sürer” dedi.

Yağlı cilt

Bir cilt uzmanı ve estetisyen olan Natali Kelli'ye göre, ciltte insanların daha yaşlı görünmesine neden olan belli başlı aşınma ve yıpranma belirtileri var. Kelli, özellikle yağlı ciltlerin genç görünümlerini daha uzun süre tutma eğiliminde olduğunu söyledi. 

Natali, "Cildimizdeki doğal yağ bazıları için sorun olabilir, örneğin sivilcelerden muzdarip olmak bu endişelerden biri. Bununla birlikte, yağ nedeniyle cildimizde tutulan sabit nem, doğal olarak cildi günlük olarak nemlendirir ve bu nedenle ince çizgilerin ve kırışıklıkların erken belirtilerini azaltır. Oysa susuz kuru cilde sahip olanlar, ciltlerindeki nem eksikliği nedeniyle ince çizgileri ve kırışıklıkları daha erken fark edebilecekler” dedi.

Esmer ciltler

Diğer yüz tiplerine ek olarak, koyu tenli olanlar genç bir görünüm kazanma eğiliminde. Doktor Derrick, “Renkli tendeki yüksek melanin içeriği koruyucudur ve bu yaşlılık belirtilerinin çoğunun ortaya çıkmasını geciktirir. Daha koyu renkte bir cilde sahip olmak erken kırışıklıkları engelleyecektir” dedi.  Ancak Derrick’e göre yüz iskeletinin incelmesi, yağ yastıkçıklarının aşağı doğru sarkması evrenseldir ve zamanla yüz şeklinde ve yapısında değişikliğe neden olacaktır.

(Kaynak: DailyMail)