26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.05.2022 13:11 | Son Güncelleme: 27.05.2022 13:15

Bugün vizyona giren Top Gun: Maverick'ten rekor bekleniyor

Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı Top Gun: Maverick bugün seyirciyle buluştu. Analistler 36 yıl sonra sinemaya dönen filmin, uzun süredir süper kahraman projelerinin damga vurduğu gişede yeni bir rekora imza atmasını bekliyor
Bugün vizyona giren Top Gun: Maverick'ten rekor bekleniyor

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor. Ancak 59 yaşındaki Tom Cruise’un başrolünde oynadığı film bir hikayeden çok daha fazlası...

Analistler filmin ABD'de gişesindeki ilk dört gününde en az 92 milyon dolar kazanacağını tahmin ediyor. Bu da hem Tom Cruise'un kariyer rekorunu kırması hem de süper kahraman filmlerinin domine ettiği gişeye yeni bir soluk geleceği anlamını taşıyor. Sinema salonu sahipleri ise analistlerden çok daha iyimser. Eleştirmenlerden övgü alan filmin 125 milyon dolar açılış rakamına ulaşacağı tahmin ediliyor.

San Diego'da bir uçak gemisinde gerçekleşen dünya prömiyeri, Cannes Film Festivali'ndeki galası ve Kraliyet Ailesi'nin katıldığı İngiltere gösteriminin yankıları hesaplandığında söz konusu rakamın daha da artabileceği tahmin ediliyor.

Top Gun: Maverick'in konusu

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete Maverick Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur.

Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

Top Gun: Maverick oyuncu kadrosu

Jim Cash ve Ehren Kruger tarafından yazılan, Joseph Kosinski tarafından yönetilen filmin oyuncu kadrosunda Tom Cruise'un yanı sıra Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman ve Ed Harris yer alıyor.