24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.08.2022 22:59 | Son Güncelleme: 27.08.2022 23:34

Günün maçlarından öne çıkanlar

Liverpool'un tarihi galibiyetinden Bayern Münih maçına damga vuran eyleme, İtalya derbisinden Mustafa Dalcı'nın istifasına 27 Ağustos cumartesi gününün öne çıkan futbol olayları
Günün maçlarından öne çıkanlar

Cumartesi gününün en dikkat çeken maçı İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında Liverpool ile Bournemouth arasında oynandı. Anfield Stadı'nda Bournemouth'u ağırlayan Liverpool, Luis Diaz'ın 3 ve 85, Harvey Elliott'ın 6, Trent Alexander-Arnold'ın 28, Roberto Firmino'nun 31 ve 62, Virgil van Dijk'ın 45, Chris Mepham'ın kendi kalesine 46 ve Fabio Carvalho'nun 80. dakikada attığı gollerle 9 farklı galibiyete ulaştı.

Liverpool rekoru egale etti

Ligde ilk galibiyetini alan Liverpool, puanını 5'e çıkardı. Bournemouth 3 puanda kaldı. Bu arada Liverpool, Premier Lig tarihinin en farklı skor rekorunu egale etti. Daha önce Manchester United, 1995'te Ipswich Town ve 2021'de Southampton'a karşı, Leicester City ise 2019'da Southampton önünde 9 farklı galip geldi.

Manchester City geriden gelerek kazandı

Son şampiyon Manchester City, evinde Crystal Palace'ı 2-0 geriden gelerek 4-2 yendi. Crystal Palace, John Stones'un 4. dakikada kendi kalesine ve Joachim Andersen'in 21. dakikada kaydettiği gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Rakibine Bernardo Silva'nın 53, Erling Haaland'ın 62, 70 ve 81. dakikalarda bulduğu gollerle cevap veren ev sahibi takım, karşılaşmadan galip ayrıldı.

Bu sonuçla Manchester City, 10 puana yükselirken Crystal Palace 4 puanda kaldı. Günün aynı saatte başlayan diğer maçlarında ise Chelsea, Leicester City'yi 2-1, Brighton da Leeds United'ı 1-0 mağlup etti. Brentford ile Everton ise 1-1 berabere kaldı.

Bayern Münih berabere kaldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Bayern Münih, sahasında Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kaldı. Bundesliga'nın 4. haftasında Allianz Arena'da oynanan maçta Borussia Mönchengladbach, 43. dakikada Marcus Thuram'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda birçok gol pozisyonu yakalayan Bayern Münih, 83. dakikada Leroy Sane'nin attığı golle 1-1'lik eşitliği sağladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Bayern Münih, bu sonuçla puanını 10'a çıkardı. Borussia Mönchengladbach ise puanını 8'e yükseltti.

Çevrecilerden maçta protesto

Karşılaşmanın 17. dakikasında Son kuşak (Letzte Generation) adlı çevre grubunun protestosu sebebiyle maç bir süre durdu. Letzte Generation grubundan yapılan açıklamada, çevre grubunu destekleyen 5 kişinin Allianz Arena'da 75 bin seyircinin önünde kendilerini kale direklerine zincirleyerek yaklaşan iklim değişimine dikkat çektikleri ifade edildi.

Saha kenarındaki güvenlik personeli, söz konusu aktivistleri kısa bir sürede sahadan çıkardı. Letzte Generation​​​​​​​ çevre grubu, daha önce de iklim felaketine dikkati çekmek için Almanya'da müzelerde ünlü tabloların çerçevelerine ve ülkenin birçok kentinde sokaklara ellerini yapıştırarak çeşitli eylemler gerçekleştirmişti.

Juventus ile Roma beraberliğe razı oldu

İtalya 1. Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında Juventus ile Roma 1-1 berabere kaldı. Allianz Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi Juventus'un golünü, 2. dakikada serbest vuruştan Dusan Vlahovic kaydetti. Konuk takımın golü ise 69. dakikada Tammy Abraham'dan geldi. Roma'da milli futbolcu Zeki Çelik, 62. dakikada oyuna dahil oldu. Bu sonuçla Roma 7, Juventus 5 puana ulaştı.

Arsenal 4'te 4 yaptı

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, sahasında Fulham'ı 2-1 yenerek 4'te 4 yaptı. Ligin 4. haftasında Emirates Stadı'nda Fulham'ı ağırlayan Arsenal, 64. dakikada Martin Odegaard ve 85. dakikada Gabriel Magalhaes'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. Fulham'ın golünü, 56. dakikada Aleksandar Mitrovic kaydetti. Galibiyet serisini sürdüren ve puanını 12 yapan Arsenal, liderliğini korudu. İlk yenilgisini yaşayan Fulham ise 5 puanda kaldı.

Fatih Karagümrük 3 puanı 4 golle aldı

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, MKE Ankaragücü'nü 4-1 yendi.

Andrea Pirlo: Öz güvenimizin yerine geldi

Fatih Karagümrük'te teknik direktör Andrea Pirlo, galibiyetle öz güvenlerinin yerine geldiğini söyledi.

Mustafa Dalcı istifa etti

MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Mustafa Dalcı, maçın ardından istifa ettiğini açıkladı.

Bonus transfer haberi

Galatasaray, Cicaldau'yu kiraladı

Galatasaray Kulübü, Rumen oyuncusu Alexandru Cicaldau'nun Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Kalba Union'a 1 yıllığına kiralandığını açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Alexandru Cicaldau'nun 2022-2023 sezonu sonuna kadar Kalba Union Football Club Co L.L.C.'ye geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır" denildi. Kiralama süresi boyunca futbolcunun ücretlerinin Kalba Union tarafından ödeneceği belirtildi.