25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2022 17:59 | Son Güncelleme: 08.03.2022 18:05

Roman Abramovich'in Chelsea'yi satma planı suyu düşebilir

Ukrayna-Rusya krizi sonrası Chelsea'yi satmaya karar veren Roman Abramovich'in planları suya düşebilir. İngiltere'de durumu tartışma yaratan Rus milyarderin gelecek haftaki tasarıyla yaptırımlarla karşı karşıya kalması gündemde
Roman Abramovich'in Chelsea'yi satma planı suyu düşebilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, 7 Mart'ta yaptığı açıklamayla hükümetin gelecek salı ülkedeki yüzlerce varlıklı Rus'u hedef alabileceğini söyledi. Truss'ın açıklaması, dikkatlerin Rus oligark Roman Abramovich'e çevrilmesine neden oldu. Abramovich, Ukrayna-Rusya kriziyle birlikte önce Chelsea yönetimini, mütevelli heyetine devredip sonra da kulübü satacağını açıklamış olsa da bu karar kamuoyunu tatmin etmedi. Varlıklarını güvence altına almaya çalışan birçok Rus milyarderden biri olan Abramovich'in, yaptırım dışında tutulması tartışma konusu oldu. Ancak Truss'ın Rusya'ya karşı uygulanacak yaptırımları sertleştirmek üzere tasarlanan Ekomonik Suçlar Yasası'nın gelecek hafta uygulanabileceğini söylemesi Abramovich'in planlarını suya düşürebilir.

Daily Mail'in haberine göre Rus milyarder kulübü satmak için teklif dahi alamadan yaptırımlarla karşılaşabilir. Truss açıklamasında "Eğer Parlamento yasayı 14 Mart Pazartesi gününe kadar kabul ederse 15 Mart Salı gününe kadar yüzlerce kişiye yaptırım uygulayacağız" dedi. Yabancı oligarkların kara para aklamasını hedef alan bu yasa yabancı mülk sahiplerinin şirket kullanmak yerine bizzat kimliklerini beyan etmesini zorunlu kılıyor.

İşadamının 330 milyon sterlinlik süperyatı Eclipse, geçen perşembe Karayipler'de demirlediği St. Maarteen'den ayrılarak uluslararası sulara yelken açmıştı. Abramoviç'in yetkililerin yata el koymasını önlemek amacıyla böyle bir karar aldığı düşünülüyor.