27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 11:41 | Son Güncelleme: 29.05.2023 12:47

Erdoğan seçimi kazandı: Sonuçlar için kim ne dedi?

Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin olmayan sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.17 oranla cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. Oy oranlarının açıklanmasının ardından liderler sonuçları değerlendirdi
Erdoğan seçimi kazandı: Sonuçlar için kim ne dedi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapıldı ve Türkiye, 5 yıl görevde olacak cumhurbaşkanını seçti. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı. Sonuçlar sonrasında ise parti liderlerinden ilk açıklamalar geldi. 

Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak "Mücadele verdim, vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında "Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim. Etmedim. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım. Olmadım" dedi.

Meral Akşener

İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim sonuçları belli olmaya başladıktan sonra yaptığı açıklamada "Bize düşen mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarında önde gitmesiyle beraber yaptığı konuşmada "Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Dünya birleşmiş ve karşımıza geçmiş ancak Türk milletine sökmemiştir" diyerek Erdoğan'ı tebrik etti.

Muharrem İnce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti ve "Memleketin dağ gibi birikmiş sorunlarını çözmesinde kolaylıklar dilerim" ifadesini kullanarak Erdoğan'a tepkisini gösterdi.

Sinan Oğan 

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan Twitter paylaşımında, "Seçmenimiz bu oylar Sinan Oğan’a verilmedi diyenlerin heveslerini kursağında bırakmış, bize güvenmiş ve önemli ölçüde bizim olduğumuz yeri seçmiştir" ifadelerine yer verdi.

Ümit Özdağ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ "Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur" ifadelerini kullanarak kazanılan zaferin büyük kayıpları olduğunu yineledi.

Ali Babacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak "Kendisini tebrik diyorum. Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır" diyerek cumhurbaşkanını tebrik etti.

Erkan Baş

TİP lideri Erkan Baş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Seçim sonucu ne olursa olsun… Hiçbir çaba boşa gitmedi, gitmeyecek. Mücadele devam edecek" dedi ve çabalarının devam edeceğinin mesajını verdi.

Mustafa Destici

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonuçlarına ilişkin "Neticede çalışan, samimi olan kazanmıştır. Pazarlık içinde olanlar kaybetmiştir. Onlara da başta Kemal Kılıçdaroğlu ve 7'li masaya da Zafer turizm ile Kandil'e hayırlı yolculuklar diliyoruz" diyerek Erdoğan'ı tebrik etti ve Zafer Patisi'ne mesaj gönderdi.

Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yüze vurur ifadesi, yine ka-zan-dık bir tanesi nokta" ifadelerini kullandı

Ahmet Davutoğlu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, "YSK tarafından kesin sonuçlar açıklandıktan sonra, kapsamlı değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşacağım" dedi

 

Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Twitter üzerinden yaptığı "Milletimizin tercihine ve kararına saygılıyız. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" açıklamasıyla verilen karara saygı duyduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin tamamlanması sonrası sessizliğini bozdu. İmamoğlu "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; "Değişmeyen tek şey değişimdir" dedi