08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 17:22 | Son Güncelleme: 24.07.2024 17:34

İkizköylüler'den ağaç kesiminin birinci yılı paylaşımı: Akbelen kesilse de mücadelemiz sürüyor

Akbelen Ormanı'nda üç yıldır nöbet tutan İkizköylüler, geçen yıl 24 Temmuz'da ormanda kesimin başlaması nedeniyle bir paylaşım yaptı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Akbelen ormanı kesilmiş olsa da mücadelemiz sürüyor. Asla unutmayacak, affetmeyecek, vazgeçmeyeceğiz!" ifadeleri yer aldı
İkizköylüler'den ağaç kesiminin birinci yılı paylaşımı: Akbelen kesilse de mücadelemiz sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda 24 Temmuz 2023 sabahı başlayan ağaç kesimine karşı nöbet tutan İkizköylüler, direnişlerinin hala devam ettiğini söyledi. Üç yıldır Akbelen'de planlanan maden sahasına karşı direnen İkizköylüler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda mücadeleyi sürdürdüklerini paylaştı.

"Köylerimiz, zeytinliklerimiz, topraklarımız satılık değil!"

İkizköylüler'in nöbeti 17 Temmuz’da üçüncü yılını doldurdu ama bir yıldır burada jandarma konuşlanmış durumda. Geçişler sürekli kontrol edilmiyor ama bir TOMA hep bölgede duruyor. Buna rağmen nöbetlerine devam eden İkizköylüler paylaşımda, "Tam bir yıl önce bugün sabaha karşı yüzlerce jandarma ile çevrildi ormanımız. Genç yaşlı demeden, TOMA suyuna, biber gazına, jopa, gözaltıya rağmen direndik, direndik, asla vazgeçmedik! Ülkemizin güzel yürekli insanlarına selam olsun. Akbelen ormanı kesilmiş olsa da mücadelemiz sürüyor. Köylerimiz, zeytinliklerimiz, topraklarımız satılık değil! Uygulanmayan yasa ve yönetmeliklere, YK Enerji'nin haksız, hukuksuz tüm girişimlerine, kolluk güçlerinin baskı ve şiddetine rağmen bu topraklarda biz yaşadığımız sürece madene geçit vermeyeceğiz! Asla unutmayacak, asla affetmeyecek, asla vazgeçmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.