08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2023 16:48 | Son Güncelleme: 26.02.2023 17:44

Prof. Dr. Naci Görür: Artçılar yoğunken beton dökmek sakıncalı

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları ve artçı sarsıntılar yoğun bir şekilde devam ederken inşaat çalışmaları başladı. Fakat yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bu bölgelerdeki sarsıntılar hala devam ederken beton dökülmesinin sakıncalı olduğunu vurguladı
Prof. Dr. Naci Görür: Artçılar yoğunken beton dökmek sakıncalı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 45 bine yakın insan hayatını kaybetti ve yüzbinlerce bina kullanılamaz hale geldi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürerken artçı depremler de devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür deprem bölgesinde başlatılan inşaatlar konusunda uyarıda bulundu. 

Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde ilk kazma vuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk'' açıklamasında bulundu.

Ev çalışmalarının hızla yapıldığını söyleyen Kurum bir başka paylaşımında ise, "Gaziantep'te ilk kazmayı vurduğumuz evlerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Yerleşim yerleri kesinleşen diğer illerimizde de yuvalarımızı hızla yapmaya başlayacağız!" ifadelerini kullandı.