06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.02.2023 13:57 | Son Güncelleme: 15.02.2023 14:16

Doğa Rutkay'dan Naci Görür’e sitem: Korkudan uyumuyoruz

Prof. Dr. Naci Görür "İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. Kahramanmaraş depremi gibi eli kulağında" dedi. Bunun üzerine oyuncu Doğa Rutkay Kamal ,Görür'e "İstanbul korkusundan yasımızı yaşayamadık. Korkudan uyumuyoruz" diye sitem etti
Doğa Rutkay'dan Naci Görür’e sitem: Korkudan uyumuyoruz

6 Şubat'ta 10 şehirde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de hangi il ve ilçelerin riskli bölgede olduğu konuşulmaya başladı. Deprem uzmanları Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluş nedeni ve sonrasındaki etkilerini açıklamaya çalışırken olası riskli bölgelere de açıklık getirdi. Beklenen İstanbul depremi hakkında farklı görüşler olsa da Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları ses getirdi.

Yer bilimci Görür "İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. Kahramanmaraş depremi gibi eli kulağında. Hazırlık yapıldı ama yeterince yapılmadı" dedi.

Bunun üzerine Doğa Rutkay Kamal sosyal medyadan Naci Görür'e sitem etti. 44 yaşındaki oyuncu Twitter paylaşımında "Kıymetli hocamdan özür dileyerek, şöyle söylemek istiyorum! Doğrudur hocam. Ama artık yeter! İstanbul korkusundan yasımızı yaşayamadık. Korkudan uyumuyoruz. Anneyiz nefes alamıyoruz. Geldi ha gelecek dediniz duyduk! Evet! Ama şu sıra bu söylemler bizi parçalıyor. Lütfen yeter" ifadelerini kullandı.