06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2022 10:24 | Son Güncelleme: 19.07.2022 13:57

George Clooney'in Batman filmindeki kostümü açık artırmada

George Clooney'in rol aldığı için kendisini sık sık eleştirdiği kötü şöhretli filmi Batman'de kullandığı kostüm satılıyor
George Clooney'in Batman filmindeki kostümü açık artırmada

1997 yapımı süper kahraman filmi Batman ve Robin'de George Clooney'in kostümü 22 Temmuz’da Heritage Auctions’da 40 bin dolarla açık artırmaya çıkıyor. 

Filmin yönetmeni Joel Schumacher George Clooney'in rol aldığı filmdeki Batman kostümünün Yunan heykellerinden ve tıbbi anatomi çizimlerinden ilham alarak yaratıldığını söylese de filmin ve kostümün şöhreti pek iyi sayılmaz. 

Batman ve Robin, en kötü film, yönetmen ve oyuncularına dağıtılan Altın Ahududu Ödülleri'nde birçok dalda adaylık kazandı ve tüm zamanların en kötü süper kahraman filmlerinden biri olarak kabul edildi.

Öyle ki Clooney bu filmde rol aldığı için kendisini sık sık eleştiriyor. Gazeteciler ünlü oyuncuya “Gişe rekorları kıran filmler mi yoksa karakter filmleri mi” diye sorduğunda Clooney, “Bir süper kahraman filmi yaptım ve çok kötü batırdım, dolayısıyla beni o sete yaklaştırmazlar artık” diye cevap vermişti. 

Filmi karısına yasakladı

Hatta yakışıklı oyuncu bununla kalmayarak eşine filmi izlemeyi yasakladığını da anlattı. Ünlü oyuncu, çoğu kişinin tüm zamanların en kötü süper kahraman filmi olduğunu düşündüğü Batman ve Robin’i eşi Amal Clooney’e yasakladığını söyleyerek Variety röportajında Clooney'nin eşi Amal, "Filmi izlememe izin vermiyor" açıklamasını yapmıştı.
Clooney de "Bazı filmler söz konusu olduğunda 'Eşimin bana biraz saygı duymasını istiyorum' diyorum" diye eklemişti. 

Filmde George Clooney'e Chris O'Donnell, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman gibi oyuncular eşlik ediyor

Clooney, Chris O'Donnell ve Alicia Silverstone'la birlikte oynadığı filmde Batman (Bruce Wayne) ve Robin'in (Dick Grayson) ilişkilerinin bozulmalarına engel olmaya çalışmaları anlatılıyor. Bu sırada, Gotham şehrini bitki ve buz ile kaplamaya çalışan Buz Adam, Zehirli Sarmaşık ve Bane'i durdurmak zorundadırlar.