19 Nisan 2024, Cuma
22.01.2021 08:00

Eve siparişin en iyileri 

Memet Özer ile Yemek Konuşalım
Pandemi, yemek yeme alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Lokantalar, bizlere evlerde restoran kalitesinde yemek sunabilmek için çok hızlı bir değişim gösterdi. Her segmentte iyi ve hızlı yemeğe ulaşmak artık çok daha kolay.  Üstelik çeşitli banka kartı ve diğer kampanyalarla, mekanlarda yiyebileceğiniz fiyatlara göre daha da makul oldular. Bana göre en iyilerini derlemek istedim. Bu hafta lahmacun, kebap, suşi, burger, dönerciler… Haftaya; köfte, balık, İtalyan, fine dining ile devam edeceğim.

Lahmacun-Kebap

Köşe Başı Etiler/Yemek Sepeti: Lahmacunun inceliği ve zengin menüsü ile önde.  Bedri Usta Kalamış/Yemek Sepeti: Özellikle Anadolu yakasında oturanlar için tavsiye ederim.  Adana İl Sınırı/Yemek Sepeti: Gerçek Adana kebap deneyimi için bire bir.  Günaydın/Yemek Sepeti: Yılların verdiği kalite ve güven ile değişmezlerden.

Suşi (Sushi)

Sunset/Fuudy: Gerçekten gerek paketlemesi, gerek lezzetleri ile harika. Özellikle crispy rice çeşitleri favorilerimden. Ekstra yeni lezzetler de eklemişler. L’Express by Lucca/Fuudy: Artık bir İstanbul klasiği. Ambiyansını da özleyenlere. Sadece suşi olarak değerlendirmeyin. Çok seçenekli, hepsi de lezzetli. Maromi Baldivan/Fuudy: Divan zincirinin suşi restoranları. Kalite hijyen ve lezzet gayet güzel. Vogue/Fuudy: İlk lüks lokantalarından. Hiç kalitelerini bozmadılar. Şimdi de paket servisleri var.

Burger

Padre/Yemek Sepeti: Hızlı, lezzetli ve makul fiyatla iyi burger için doğru adres.  Hot dog için de çok iyi diyebilirim. Elbet/Yemek Sepeti: Gerçekten benim damağıma göre doyuurucu ve çok lezzetli.  Meating/Yemek Sepeti: Nefis burgerler, güzel patates, harika karamelize soğan Nusr-et/Getir: Artık yeni tip burger için vazgeçilmezlerden. Özellikle kalın ve yoğun et isteyenler için tavsiye ederim.

Döner

Günaydın/ Yemek Sepeti: Her zaman aynı kalite ve sürat. Yıllardır etin içinde olan bir müessese. Çardak/Yemek Sepeti: Valla eskiden beri severim. Özellikle sütlü ekmek arası olan benim favorim. Saray Muhallebicisi/Getir: Yine bir klasik ve standart. Şube sayısının çokluğu da avantaj. Zerafet/Yemek Sepeti: Benim favori döner mekanlarımdan biri. Et yediğiniz hissini alabiliyorsunuz. Kebapçı/Yemek Sepeti: Diğerlerine göre biraz daha pahalı olsa da gerçekten çok lezzetli döner. Ne de olsa arkasında Nusret var.

Hadi beyler mutfağa

Her hafta basit, lezzetli, kolay malzemeleri ve eğlenceli tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu haftaki tarifim gece makarnası. Siz siz olun yine de geceleri çok fazla tüketmemeye çalışın. Kalori oranı çok düşük sayılmaz. Malzemeler
  • Bir paket istediğiniz cins makarna
  • Bir adet küçük doğranmış tavuk göğüs eti
  • Bir paket krema
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 bardak rende parmesan ya da herhangi bir sert peynir
  • 3 kaşık soya sosu
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • İsteğe bağlı birer tatlı kaşığı köri ya da cajun baharatı
Hazırlanışı Bir sos tavasını kızdırın, içine zeytinyağı ekleyip tavuk etlerini az tuz ve karabiberle yüksek ateşte altın rengi olana dek kavurun. Ocağın altını kısın. Tereyağı sarımsaklar ve baharatları ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Bir taraftan makarnayı bol fokurdayan tuzlu suyun içinde haşlamaya başlayın (Aman tuza dikkat! Soya sosu ve peynirin tuzunu unutmayın) Tavadaki karışıma kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Haşlanan makarnanın suyundan yarım kepçe sosa ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Peynirin yarısını sosa ekleyin, makarnayı süzüp sosla aynı tencere içinde karıştırın. Kalan peyniri de üzerine serperek servis yapın. Afiyet olsun.