12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2022 10:22 | Son Güncelleme: 24.03.2022 10:30

İtalyan markası Loro Piana'ya, Putin'i kınama çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından uluslararası arenada yaptırımlar her geçen gün artıyor. İş öyle bir noktaya geldi ki Putin'in geçen hafta giydiği montun üreticisi İtalyan markası Loro Piana'ya Rus lideri kınaması için çağrı yapıldı
İtalyan markası Loro Piana'ya, Putin'i kınama çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Kırım'ın ilhakının yıl dönümü nedeniyle savaş yanlısı bir miting düzenledi. Putin bu mitingte İtalyan lüks markası Loro Piana'dan fiyatı
15 bin dolar olan kabarık bir mont ve 3 bin dolarlık Kiton marka beyaz bir kazak giydi. Rus liderin kıyafetlerinin fiyatının ülkedeki asgari ücretin yaklaşık 25 katı olması özellikle İngiliz medyasında geniş yer buldu.

 

Kınama için baskı kampanyası

Putin'in kıyafetleri bugünlerde yine gündemde. Uluslararası arenada Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım ve baskılar öyle bir noktaya geldi ki, Loro Piana markası Putin'i kınaması için baskıyla karşı karşıya. 

İmza kampanyası

Moskova merkezli radyo muhabiri Karine Orlova'nın başlattığı ve Loro Piana'yı Putin'i kamuoyunun önünde kınamaya çağıran bir dilekçeye imzaya açıldı.

 

Tarafımız açık

Markanın başkan yardımcısı Pier Luigi Loro Piana'ysa Rus liderin montu giymesinin insani bakış açısına göre biraz utanç yarattığını söyledi. Piana, "Bizim hangi tarafta olduğumuz gayet açık. Ukraynalılar tüm manevi desteğimizi alacak" dedi.

Lüks markalardan oluşan LVMH şirketinin bir parçası olan Loro Piana, bu ayın başlarında işgale tepki olarak Moskova ve St. Petersburg'daki mağazalarını kapatmıştı.