21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 10:33 | Son Güncelleme: 03.04.2023 10:48

Trump, duruşma için bugün New York'a gideceğini açıkladı

ABD tarihinin suçlanan ilk eski başkanı olan Donald Trump, yarın sabah gerçekleşecek duruşma için bugün New York'a gideceğini açıkladı
Trump, duruşma için bugün New York'a gideceğini açıkladı

ABD eski başkanı Donald Trump, iddianamesinin kabullendi. Trump sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı açıklamada, bugün New York'a gideceğini ve Salı sabahı adliyede olacağını söyledi. Yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a sus payı ödediği iddiasıyla suçlanan eski başkanın davası için güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Polisler olası protestolara hazırlanırken New York'ta birçok yere barikatlar kuruldu. 

Trump'ın destekçileri Pazar günü Mar-a-Lago'daki evinin yakınlarında gösteri düzenlerken, Salı günkü tarihi duruşma öncesinde Trump Tower ve Manhattan Ceza Mahkemesi'nin dışında güçlendirilmiş bir kolluk kuvveti olduğu görüldü.

Öfkeli destekçiler hafta sonu Florida'da bayraklar sallayarak ve protesto gösterileri düzenleyerek öfkeyle bir araya geldi ve "Cadı avını durdurun!" yazılı posterler açtı. Gelişen olaylar karşısında hala şaşkınlık içinde olduğu görülen Trump, takipçilerine alaycı bir şekilde Salı günü mahkemeye çıkacağını söyledi. 

76 yaşındaki Trump paylaşımında, "Pazartesi günü öğlen 12'de Mar-a-Lago'dan ayrılarak New York'taki Trump Tower'a gideceğim. Salı sabahı, ister inanın ister inanmayın, adliyeye gideceğim. Amerika'nın bu şekilde olmaması gerekiyordu!" ifadelerini kullandı.  Trump'ın iddianamesinin ayrıntıları Perşembe günü Manhattan'daki büyük jüri tarafından açıklandıktan sonra gizliliğini koruyor ancak raporlar ticari dolandırıcılıkla ilgili en az 30 suçlama olabileceğini gösteriyor.