11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2023 13:46 | Son Güncelleme: 17.06.2023 15:25

Trump'ın avukatı Jim Trusty uzlaşılamaz farklılıklar nedeniyle tekrar istifa etti

Gizli belge davasında ABD Başkanı Donald Trump'ı temsil etmeyi bırakan Jim Trusty, eski başkanı temsil ettiği CNN davasından da çekildi. Hakkında birçok soruşturma yürütülen Trump'ın avukat bulmak da zorlandığı söyleniyor
Trump'ın avukatı Jim Trusty uzlaşılamaz farklılıklar nedeniyle tekrar istifa etti

ABD'de avukat Jim Trusty, Florida'daki gizli belgeler davasında Donald Trump'la bağlarını kopardıktan günler sonra uzlaşılamaz farklılıklar olduğunu gerekçe göstererek bir başka davada daha Trump'ı temsil etmeyi bıraktı. Trusty bu adımıyla Trump'la çalışmanın zor olduğu için istifa ettiği yönündeki spekülasyonları arttırdı. 

Trusty Cuma günü Florida Güney Bölgesi Fort Lauderdale Bölümü'ne sunduğu bir dilekçeyle Trump'ın Ekim ayında CNN aleyhine açtığı 475 milyon dolarlık hakaret davasından çekildi. Trusty, mahkemeye artık Trump'ı etkili ve düzgün bir şekilde temsil edemeyeceğini söyledi.

Mahkeme belgelerine göre Trump'ın avukatı Lindsey Halligan davada eski ABD başkanını temsil etmeye devam ediyor. Trusty'nin son istifası, Trusty ve ikinci bir avukat olan John Rowland'ın, Adalet Bakanlığı'nın Trump'a karşı açtığı gizli belge davasında eski başkanı temsil etmekten herhangi bir açıklama yapmadan istifa etmelerinden bir hafta sonra geldi.

Avukat bulmakta zorlanıyor

Trump'ın, Adalet Bakanlığı'nın kendisine karşı açtığı gizli belge davasında kendisini temsil edecek yeni avukatlar bulmakta zorlandığı öne sürülürken Trusty CNN davasından çekildi. Guardian'ın Salı günü yeni avukat arayışına aşina kişilere dayandırdığı haberine göre, eski başkanın avukatlarını kaybetme ve diğerlerini kendisi için çalışmaktan caydırma konusunda uzun bir geçmişi var. 

Rowland ve Trusty, Trump'ın Adalet Bakanlığı tarafından suçlanmasından saatler sonra, mahkemeye Trump ile yollarını ayırmanın mantıklı bir an olduğunu açıkladılar. Avukat Tim Parlatore de Mayıs ayında Adalet Bakanlığı soruşturmasından istifa etmiş ve bu hareketini davanın gücüne olan inancının bir yansıması olarak değil kişisel olarak nitelendirmişti. Ancak Parlatore eski başkanın sadık bir savunucusu olmaya devam etti. 

Salı günü hassas hükümet materyallerini yanlış kullanmak ve Adalet Bakanlığı'nın kendi davranışlarıyla ilgili soruşturmasını engellemekle ilgili 37 ağır suçlamayı kabul etmeyen Trump, şu anda gizli belgeler davasında avukatları Todd Blanche ve Christopher Kise tarafından temsil ediliyor. Blanche aynı zamanda Manhattan Bölge Savcılığının, kendisiyle ilişki yaşadığını iddia eden kadınlara sus payı ödemelerini organize ettiği iddiasıyla iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan 34 kez yargılandığı davada da kendisini temsil ediyor.