08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2022 12:39 | Son Güncelleme: 23.07.2022 13:36

Türkiye, Avrupa'da aile tatili için en ucuz destinasyon ilan edildi

Sterlinin TL karşısında giderek değer kazanması Türkiye'yi cazip hale getiriyor. İngiliz Post Office Travel Money Marmaris'i en ucuz 16 destinasyon arasında en ucuzu seçti
Türkiye, Avrupa'da aile tatili için en ucuz destinasyon ilan edildi

İngiliz Post Office Travel Money yıllık olarak yayımladığı Aile Tatili Raporu'nda Avrupa'nın tatil yapılabilecek en iyi destinasyonlarını belirledi. 

Raporda seyahat şirketi Tui ile birlikte çıkartılan sahil barometresi belirlenirken aile yemeği, içecekler, güneş kremi, sivrisinek/böcek kovucu, kova ve kürekler, maske ve şnorkel seti dondurma, sezlong gibi  çeşitli plaj öğelerini içeren 12 genel tatil harcaması değerlendirildi. 

 En ucuzu Marmaris

Aile tatil yapmak isteyen İngilizler için en çok ucuzlayan yer Türkiye’nin Marmaris bölgesi oldu. 16 popüler tatil beldesinin en ucuzu olan Marmaris'i ise Bulgaristan’ın Sunny Beach'i izledi. 

En pahalısı tatil destinasyonu ise İbiza olurken Puglia, İtalya en pahalı ikinci destinasyon oldu.

"1 TL = 21 Sterlin"

 Post Office tarafından geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada da İngilizler için bütün ülkelerde tatil ucuzlarken en çok ucuzlayan yer Türkiye’nin Marmaris bölgesi olmuştu.

 Dörtte üçünde fiyatlar arttı

Rapor, sterlinin değer kaybı nedeniyle 16 Avrupa destinasyonunun dörtte üçünde fiyatların arttığını gösteriyor. Öte yandan Marmaris'te yerel fiyatların 2019 yazına kıyasla iki katına çıktığını, ancak o zamandan bu yana Türk Lirası'ndaki düşüşün bu etkinin azalmasına yardımcı olduğunu öne sürüyor.