08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2024 10:31 | Son Güncelleme: 12.07.2024 15:34

New York Times yazdı: Biden'ın danışmanları onu nasıl ikna edeceklerini tartışıyor

New York Times'a konuşan Başkan Joe Biden'a yakın üç kaynak danışmanlarının, onu adaylıktan çekilmek için nasıl ikna edeceklerini tartıştıklarını anlattı
Fotoğraf: Doug Mills/The New York Times
Fotoğraf: Doug Mills/The New York Times

Michael S. Schmidt, Katie Rogers ve Peter Baker / The New York Times

Konuyla ilgili bilgi sahibi üç kişiye göre, Başkan Joe Biden perşembe günü, uzun süredir yardımcıları ve danışmanlarından oluşan küçük bir grubun, adaylıktan çekilmek için acı verici ama kaçınılmaz bir karar vermesi gerektiğine ikna olmasıyla kendini giderek daha da yalnız kaldı. Grup son günlerde Biden'ı seçim kampanyasından çekilmeye ikna etmenin yollarını bulmaya çalışıyordu. Tartışmaları bilen üç kişi isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştu. Bilgi sahibi kişilerden biri, tartışmaların Biden'a ulaştığına dair herhangi bir gösterge olmadığını söyledi.

Her taraftan baskı altında

Bu çaba, iki hafta önce Atlanta'da Biden'ın adaylığını krize sürükleyen felaket bir münazara performansının ardından geldi. Başkan her taraftan gelen baskılarla karşı karşıya: Capitol Hill'deki milletvekilleri ılımlı destek ile adaylıktan çekilmesi çağrıları arasında gidip geliyor ve bu çağrılar partideki en zengin bağışçılardan bazıları tarafından da yankılanıyor. Tüm bunların merkezinde, bu düşünceyi bilen kişilere göre, eski Başkan Donald Trump'ı yenebilecek tek kişinin kendisi olduğuna inanan ve dar görüşlü yakın çevresi dışındaki insanlar tarafından aksi yönde ikna edilmesi pek mümkün olmayan Biden var.

Biden perşembe akşamı NATO zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında yeni bir sınavla karşı karşıya kaldı. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i takdim ederken "Bayanlar baylar, Başkan Putin" diyerek hata yaptı. Bir süre sonra Biden hatasını fark etti ve hızla "Başkan Putin mi? Başkan Putin'i yeneceğiz. Başkan Zelenskiy. Putin'i yenmeye o kadar odaklandım ki, bu konuda endişelenmeliyiz" diye ekleyerek hatasını düzeltmeye çalıştı.

Biden'ın yönetimdeki ve kampanyadaki danışmanlarından oluşan küçük bir grup ki bunlardan en az ikisi müttefiklerine aday olmaya devam etmesi gerektiğine inanmadıklarını söyledi, yarışı bırakması için başkanı birkaç konuda ikna etmeleri gerektiğini dile getirdi. Trump'a karşı kazanamayacağını kanıtlamak zorunda olduklarını söylediler. Onu başka bir adayın Trump'ı yenebileceğine ikna etmeleri gerekiyor. Ve Biden'ın kenara çekilmesi halinde, başka bir aday seçme sürecinin Demokrat Parti'de kaosa dönüşmeyeceğine dair güvence vermeleri de gerek.

© 2024 The New York Times Company