21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 11:10 | Son Güncelleme: 08.03.2024 15:17

New York Times yazdı: Rupert Murdoch 6'ncı kez nişanlandı

Geçen yıl emekli olacağını açıklayan medya patronu Rupert Murdoch, altıncı kez nişanlandı. 92 yaşındaki milyarder Haziran'da gerçekleşecek düğünle beşinci evliliğini gerçekleştirerecek
New York Times yazdı: Rupert Murdoch 6'ncı kez nişanlandı

Jim Rutenberg / The New York Times

Rupert Murdoch 92 yaşında medya imparatorluğundaki hükümdarlığını bırakması için zamanın geldiğine karar verse de görünen o ki yeni bir evlilik için bir engel yok. Perşembe Günü Murdoch’un ofisi, kendisinin bu yaz yeni bir ilişkiye başladığı  67 yaşındaki emekli moleküler biyolog Elena Zhukova ile evlenmeyi planladığını açıkladı.

Haziran ayı için planlanan nikah, kişisel dramları sebebiyle sık sık yaratılmasına katkıda bulunduğu magazin endüstrisinin odağı olan Murdoch’un beşinci evliliğine giden inişli çıkışlı yolculuğunu sona erdirecek. Mick Jagger’ın eski eşi model Jerry Hall’dan 2022 yazında boşandıktan sonra 2023 yılının baharında emekli diş hijyenisti Ann Lesley Smith ile nişanlandı. Ancak yaklaşık iki hafta sonra bu nişanı aniden bozdu. The Daily Mail’in, ağustos ayında ilişkinin haberini verirken aktardığına göre Murdoch, Zhukova ile üçüncü eşi Wendi Deng aracılığı ile tanıştı.

Zhukova, UCLA’da da olmak üzere diyabet üzerine çalışan bir moleküler biyolog olarak farkını çizdi. Ama aynı zamanda ilgi çekici bir soyağacına da sahip. Sovyetler Birliği'nin sonlarına doğru Moskova'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne gelen eski kocası Alexander Zhukov, milyarder bir enerji yatırımcısı oldu (şu anda İngiliz vatandaşı olarak Londra'da yaşıyor). Kızı Dasha Zhukova, 2017 yılına kadar Rus oligark Roman Abramovich ile evli olan önde gelen bir hayırsever ve girişimci. 

Murdoc’un temsilcilerinden bir tanesi düğün davetiyelerinin gönderildiğini doğruladı. Etkinlik, Murdoch’un Kaliforniya’daki üzüm bağı ve malikanesi Moraga’da yapılacak. Moraga, Murdoch'un Bob Iger ile medya imparatorluğunun büyük bir bölümünü, film stüdyolarını ve kablo ağlarını The Walt Disney Co'ya satma anlaşmasını ilk yaptığı yerdi. 

Murdoch geçen yıl emekli olacağını ve oğlu Lachlan'ın dizginleri daha fazla ele almasıyla birlikte fahri pozisyonunu sürdüreceğini açıkladı. Murdoch'un evliliğinin, hisseleri kendisine ve biri ilk eşi Patricia Booker'dan, diğer üçü de ikinci eşi Anna Murdoch Mann'dan olan en büyük dört çocuğuna ait olan bir aile vakfı aracılığıyla etkin bir şekilde kontrol edilen şirketin geleceğini etkilemesi pek olası değil.

© 2024 The New York Times Company