08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2024 13:07 | Son Güncelleme: 26.07.2024 16:32

NYT, olimpiyatların ön partisini yazdı: LVMH ünlüler arasındaki sınırı sildi

Sporcular, aktörler ve moda tasarımcıları 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde Fransız lüks devi LVMH'nin düzenlediği bir partide kutlama yaptı. Sponsorluğa 163 milyon $ harcayan marka bu parti ile ünlüler arasındaki sınırları sildi
LVMH Moda Grubu'nun Fransız-Faslı CEO'su Sidney Toledano (ortada) açılış partisinde (Fotoğraf: JULIEN DE ROSA/AFP via Getty Images)
LVMH Moda Grubu'nun Fransız-Faslı CEO'su Sidney Toledano (ortada) açılış partisinde (Fotoğraf: JULIEN DE ROSA/AFP via Getty Images)

Sarah Lyall / New York Times

Yaklaşık 163 milyon dolar harcayarak olimpiyatların spor dışı her alanına giren Fransız lüks holdingi LVMH kendi açılış törenini düzenledi. Serena Williams, Jeremy Allen White, Charlize Theron, Mick Jagger, Fransız aktör Omar Sy ve Snoop Dogg, LVMH'nin görkemli prömiyerine katılan çok sayıda yıldız konuk arasındaydı.

Moda ile markanın bir araya geldiği gösterişli bir etkinlikte sık sık olduğu gibi, gecenin eş sunucularından biri olan Anna Wintour, Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann ile kol kola kırmızı halıda (aslında daha çok yeşil bir koşu pisti gibi) sakin bir şekilde ilerledi. Louis Vuitton'un kadın kreatif tasarımcısı Nicolas Ghesquière, gece için tasarladığı uzun, ışıltılı bir elbise giydi. Luhrmann kot pantolon ve kot gömlek giydi.
Zendaya, LeBron James, Zac Efron, Elizabeth Banks gibi bazı yıldızlar Louis Vuitton Vakfı'ndaki partiye katıldı. Güzelce dikilmiş, LVMH olmayan bir takım elbise ve bir çift spor ayakkabı giyen tenis yıldızı Novak Djokovic, hem Fransızca hem de İngilizce büyüleyici anekdotlarla asık suratlı şöhretinin altını çizdi. (Sakin olması gerektiğini söyledi. Cumartesi günü Avustralyalı Matthew Ebden'e karşı ilk maçını oynayacaktı).

Ünlüler arasındaki sınırları sildi

Luhrmann partinin farklı ünlü türleri arasındaki sınırları sildiğini söyleyerek "Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, ister popüler müzikten, ister modadan, ister spordan geliyor olun, hiçbir silo yok. Hepsi tek bir büyük tiyatro parçası" dedi. Wintour, “Spor yıldızları yeni süperstarlar” dedi. Louis Vuitton, Moët & Chandon, Tiffany ve Sephora gibi markaları bünyesinde barındıran dev şirket LVMH ile 2024 oyunlarının ne kadar iç içe olduğunu abartmak zor. LVMH'nin mücevher atölyesi Chaumet sporcuların alacağı madalyaları tasarladı. Louis Vuitton ise madalyaların taşınacağı sandıkları ve sunulacağı tepsileri yarattı. Fransız sporcuların açılış töreninde giyecekleri kıyafetler (kadınlar için kolsuz ceketler de dahil olmak üzere) LVMH şirketi Berluti tarafından Fransız moda editörü Carine Roitfeld ile birlikte tasarlandı. LVMH kozmetik şirketi Sephora, Olimpiyat meşalesi turunun sponsorluğunu üstleniyor.


Partide aralarında jimnastikçi Aly Raisman, kayakçı Lindsey Vonn ve kız arkadaşı aktris Sophia Bush ile gelen futbol yıldızı Ashlyn Harris'in de bulunduğu bir sporcu grubu vardı. Sporcu olmayanlara gelince, bazılarının spor hakkında diğerlerinden daha fazla şey bildiği açıktı. Wintour, Novak, ve “Carlos ”u (Djokovic ve Alcaraz'da olduğu gibi) tenis oynarken izlemeyi dört gözle beklediğini söyledi. Aktör Christopher Meloni ise masa tenisi müsabakası için heyecanlı olduğunu çünkü kendisinin de olimpiyat seviyesinde olmasa da hevesli bir oyuncu olduğunu söyleyerek "Kendi küçük hayal dünyamda ben harikayım" dedi. Turuncu bir kıyafet ve gözlük takan aktör Alan Cumming ise hiçbir zaman bir spor hayranı olmadığını ama bunu denemeye hazır olduğunu söyledi.

Snoop Dogg Olimpiyatlar arifesindeki duygularını "Her şey insanları tek bir amacı kutlamak için bir araya getirmekle ilgili, o da sevgi" sözleriyle anlattı. Altın rengi bir pantolon ve dokulu altın lame ceketiyle göz kamaştırıyordu. Etkinliği kaplayan markalar göz önüne alındığında (insanların çantalarındaki ve kıyafetlerindeki tüm LV'leri takip etmek zordu) Snoop'un kıyafeti LVMH'nin şirketlerinden birine ait olabilir miydi? Dogg, "Oh, hayır. Snoop Dogg giyiyorum. Snoop Dogg sınırlı sayıda üretildi. Türünün tek örneği" dedi.

 ©️ 2024 The New York Times Company