06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2022 09:40 | Son Güncelleme: 02.04.2022 10:26

Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Nisan Cumartesi için öneriler

İstanbul'da hava sıcaklıkları yükseldi. Baharı andıran bu cumartesi kendine vakit ayırmak isteyenler için şehirden; müzikal, imza günü ve mekan önerileri... Haftanın filmleri ve sanat etkinliklerinden hatırlatmalar... Evde oturmayı tercih edenlere ise ekran ve podcast seçenekleri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Nisan Cumartesi için öneriler

Yağmur Akpınar'dan müzikal ve tiyatro önerileri

Zamansız Müzikal: Damdaki Kemancı

Çok sevilen ünlü müzikallerden biri olan Damdaki Kemancı, bu sezon Zorlu PSM’de tiyatro severlerle buluşuyor. Değerli yazar Güngör Dilmen’in çevirdiği metnin kullanıldığı oyun, Talimhane Tiyatrosu iş birliği ile sahneleniyor. Evrensel ve zamansız hikayesiyle her seferinde izleyenleri kendine hayran bırakan oyun 2 Nisan akşamı 20:30’da izlenebilir.

Mitolojik Hikayeler Başlıyor!

İKSV Alt Kat ve Anuşka’nın Atölyesi’nin ortak prodüksiyonu Mitolojik Hikâyeler’in ilki, 2 Nisan’da Zorlu PSM Sky Lounge’ta başlıyor. Her birinde ayrı bir mit anlatan seri, ana karakter olan kukla Afrodit anlatımıyla canlandırılan bu hikayelerde binlerce yıl öncesine gidecek, projeye özel hazırlanan tahta kuklalar eşliğinde masallara ortak olacaksınız.

 Akmerkez turu

İstanbul’un en eski AVM’lerinden Etiler Akmerkez, şu sıralar hızlıca alışveriş yapıp çıkmak isteyenler için en iyi alternatiflerden biri. Bahar kreasyonlarının vitrinlere çıktığı bu hafta sonu Vakko Patisserie’de bir mola verebilirsiniz. 15.30’da da Remzi Kitabevi’nde deneyimli bankacı Ömer Aras’ın imza günü var. Hem yeni çıkanlara bakabilir hem de Aras’ın Deneyimler adlı kitabını imzalı olarak alabilirsiniz.

Memet Özer'den mekan önerileri

 Vertical

Bağdat Caddesi Boyner mağazası girişinde. Çok ama çok yeni. Ama muhteşem bir mekan olmuş. İsterseniz uzun bir öğle yemeği, isterseniz kahvaltı ya da akşam yemeği, hepsi için çok uygun. Kesinlikle tavsiye ederim.

Zaaf Ortaköy

Küçücük bir şef lokantası. Menü kısa ama her yiyeceğiniz tabak birbirinden güzel. Mutlaka rezervasyon yaptırın. Özellikle Trüf ve Ballı börek mutlaka denenmeli.

İftar için: Yanyalı Kadıköy

Kadıköy Çarşı girişinde. Zeytinyağlı enginar çok özel. Geleneksel Türk mutfağı örnekleri çok iyi. Güllaç da unutmayın

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Vasıtalar

Heyecanla başlayan Formula 1 sezonunda bu yıl rekabet daha da yoğun olacak gibi görünüyor. Hal böyle olunca, F1 hakkındaki yayınlar da her zamankinden daha çok ilgi çekmeye başladı. Barkın Kızıl ve Mali Selışık mikrofonda. F1, F2, MotoGP ve yarışlara dair birçok şey de konuları arasında. Yarış meraklıları için iyi bir kaynak. Nereden Dinlerim? / Spotify, Apple, Google

Pusula

Apple Music ve Karnaval iş birliğiyle hazırlanıyor. Türkçe müzik piyasasındaki gelişmeleri takip edebilmek için oldukça iyi bir yayın. Yeni çıkan şarkıları dinleyebilmenin yanında, sanatçılarla yapılan kısa röportajlar sayesinde de birçok haberi birinci ağızdan ve en net şekilde duyma fırsatı sunuyor. Nereden Dinlerim? Apple, Google 

Ekran önerisi: Uysallar

Netflix’in Türkiye yapımı yeni absürt komedisi Uysallar, Hakan Günday senaryosu ve Onur Saylak’ın yönetmenliğinin yeni bir eseri. Başrolünde Öner Erkan yer alırken ona Haluk Bilginer, Uğur Yücel, Songül Öden ve daha fazlasından oluşan zengin bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. 44 yaşındaki mühendis Oktay’ın kendi sıradan hayatından sıkılıp punk bir yaşam sürmeye başlamasını anlatan hikaye aile içinde dürüst olup olamayacağımızı da sorguluyor. (Netflix)