25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2022 15:33 | Son Güncelleme: 17.04.2022 23:20

Fatih Terim sessizliğini The Athletic’e bozdu: Ayrılık beklediğim bir şey değildi

Galatasaray'daki görevine son verildikten sonra inzivaya çekilen Fatih Terim sessizliğini bozdu. The Athletic’e konuşan tecrübeli çalıştırıcı kariyerinin bundan sonraki kısmı için karar vermediğini söyledi
Fatih Terim sessizliğini The Athletic’e bozdu: Ayrılık beklediğim bir şey değildi

Süper Lig'de son olarak Galatasaray'ı çalıştıran ve ocak ayında sözleşmesi feshedilen Fatih Terim, The Athletic'e konuştu. Sarı-Kırmızılılardan beklemediği anda ayrıldığını söyleyen Terim, "Bu senenin başında, Galatasaray'da bir devrim olması gerektiğine karar verdim. 'Kolay olmayacak' dedim. Sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental anlamda rahatlamak için, biraz zamana ihtiyacım var" dedi. 

"Yakında karar vereceğim"

68 yaşındaki teknik direktör geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Henüz bir karara varmadığını dile getiren Fatih Terim, "Bundan sonra ne yapacağıma daha karar vermedim. Yakında karar vereceğim ama şu an bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Miras bırakmak kupalardan önemli"

Galatasaray'da sayısız kupa kazanan Fatih Terim kendisinin kupalardan çok bırakacağı ize önem verdiğini söyledi. Terim, "Benim için kazanılan kupalardan daha önemlisi, Türk futboluna önemli bir miras bırakmak istemem. Bu, benim için en gurur verici şey olur. İnsanların bana duyduğu sevgi, karşılıksız" dedi.

"Tek yönlü bir bilet" 

Tecrübeli futbol adamı, Galatasaray'dan başka bir Türk takımını yönetir misiniz sorusuna "İmkansız" diyerek cevap verdi. Galatasaray için "Tek yönlü bir bilet" diyen Terim, "Başka bir Türk takımı için çalışmayı hayal edemiyorum. Galatasaray beni istediğinde hiçbir zaman 'Hayır' diyemedim. Galatasaray benim yuvam, ailem" ifadelerini kullandı.

"İngiliz futbolunda karşılığı yok"

68 yaşındaki teknik adamla söyleşi gerçekleştiren Athletic, Terim'i şöyle tanıttı: "Fatih Terim, Türk futboludur. İngiliz futbolunda onunla eş birini bulmamız zor çünkü öyle biri yok. 3 kez Türk Milli Takımı'nı çalıştıran Terim, 1954'ten sonra EURO 96 ile Türkiye'yi ilk kez büyük bir turnuvaya götürdü. Terim aynı zamanda Türk Milli Takımı'na EURO 2008'de yarı final oynattı. Galatasaray'a 8 kez Süper Lig (rekor), 3 kez Türkiye Kupası ve UEFA Kupası kazandırdı. Bir Türk takımıyla Avrupa'da kazanan tek Türk teknik direktör Terim'in lakabı 'İmparator'."