24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.01.2023 11:36 | Son Güncelleme: 02.01.2023 17:48

2023'e damgasını vuracak moda ve yaşam tarzı trendleri

2022 yılında rahatlık çoğu kişiyi etkisi altına aldı fakat Independent 2023'e damgasını vuracak moda ve yaşam tarzı trendleri arasında tembelliğin yer almadığını yazdı. İşte modadan güzellik sektörüne 2023'e damgasını vuracak trendler...
Instagram / Dua Lipa
Instagram / Dua Lipa

Oxford İngilizce Sözlüğü'ne göre 2022 yılının kelimesi goblin modu oldu. 318 binden fazla kişi tarafından oylanan ve kazanan ifadenin son 12 ayın ruh halini doğru bir şekilde yansıttığı kabul edildi. Goblin modu geçen yıl içinde bulunulan tembel, kaotik durumu tanımlıyor. Bu terim geride bırakılan yılı tanımlayan TikTok kaynaklı bir dizi trendden yalnızca biri. Diğerleri arasında flop era (hayatınızdaki her şey yokuş aşağı gidiyor gibi görünen kişiler için kullanılıyor), feral club rat (çoğu gece parti yapan ve kasıtlı olarak akşamdan kalma gibi görünen kişiler için kullanılıyor) yer alıyor.

2022’de güzellik alanında, ağartılmış kaşlar, grafik eyeliner ve daha aşırı plastik cerrahi trendi olan bukkal yağ aldırma görüldü. Bu trendlerin kısa vadeli olmasından da anlaşılabileceği gibi, bunlara alışılması zor.  Zaten yeni yılla birlikte gelen bir dizi çılgın trend var. Independent yeni yıl öncesinde trend tahmincileri, stilistler ve ilişki uzmanlarıyla konuştu ve 2023'ten neler bekleyebileceğini yazdı.

Goblin modu sona erecek

2022'de goblin modu ile birlikte salya sümük yaşam tarzları ve kaos yansıtırken ( yükselen enflasyon, hayat pahalılığı krizi), 2023'te bu tür bir amaçsızlık kabul görmeyecek. Goblin modu, mükemmeliyetçiliğin antitezi olarak hizmet etti ancak yakında yeni bir sakin ve rahatlık modu memnuniyetle karşılanacak. Stressiz bir yaşam tarzı olarak da bilinen yumuşak yaşama giriş yapın. Kağıt üzerinde tamamen ulaşılmaz gibi görünse de, aslında eylemlerinizle ilgili. Yemek hazırlamak havalı hale gelecek. Cuma gecesi evde kalmak bir zafer olarak algılanacak. 

İnsanlar aşka değil kendilerine odaklanacaklar

İlişki uzmanı ve flört uygulaması So Syncd'in kurucu ortağı Jessica Alderson'a göre, insanlar 2023 yılında kendilerini ilk sıraya koyacaklar. "Bu durum, erken yaşta yuva kurma gibi geleneksel kavramlardan uzaklaşılmasına yol açacak. Bunun yerine, insanlar daha az geleneksel ilişki düzenlemelerine öncelik verecekler" dedi. Aslında insanlar aşktan gerçekte ne istedikleri konusunda daha dikkatli düşünmeye başlayacaklar.

Crocs out, babet in

2022 yılında rahatlığıyla dikkat çeken crocs havalı hale geldi. Tasarımları biraz yenilendi ve insanlar bulutta yürüme konforu sunduklarını fark etti. Yine de zamanları doldu.

2023'ün bir sonraki rahat ayakkabısı: babet. Maison Margiela Tabi ayakkabıları ve Miu Miu babetleri 2022'de her yerdeydi ve gelecek yıl da güçlü olmaya devam edecek. Zara'nın kendi Miu Miu babet yorumunu piyasaya sürmesine sayılı günler kaldı. Peki ama bu ayakkabıları nasıl stilize edeceksiniz? Moda tasarımcısı Parisa, "Babetler kot pantolonlarınızı daha kadınsı hissettirmek için mükemmel bir yol. Ya da soğuk aylarda tayt ve eteklerin üzerine diz üstü ya da kalın çoraplarla kombinleyebilirsiniz" dedi. 

Kasıtlı bekarlık artacak

Alderson'a göre, kendini bir ilişki içinde görmek isteyenlerin sayısı azalacak. Alderson, "Kendilerine duydukları sevgi, saygı ve özerkliği daha da geliştirmek ve istedikleri ilişki türlerini daha iyi anlamak için bekarlık konusunda bilinçli davranmayı tercih edenlerin sayısının arttığını görüyoruz" dedi. Alderson "Bu, insanların ilişkilere sadece ani bir tepki olarak değil, doğru nedenlerle girmelerini sağlamanın bir yoludur" ifadelerini kullandı.

Erkekler çekinmeden manikür yaptıracak

Erkekler 2023 yılında up uzun protez tırnaklar yaptırmayacak ama manikürlerine dikkat edecekler. Trend uzmanı ve The Future Collective'in kurucu ortağı Matt Parry'ye göre, 2023'te erkeklerin güzellik ve sağlıklı yaşamı yükselişte olacak. Parry "Erkeklerin paralarını güzellik deneyimleri için harcamayı tercih etme eğiliminde olduklarını görüyoruz. Verilerden erkeklerin kendilerine daha fazla özen gösterdiklerini de görebiliyoruz. Bu yeni bir nemlendirici satın almaktan öte, cilt bakımı rutinleri, tırnak bakımı ve sağlıklı yaşamla ilgili" dedi. Manikür erkekler arasında sosyal olarak kabul edilebilir hale gelecek.

Yan göğüs trendi dönüşüme girecek

Her birkaç yılda bir, moda endüstrisi göğsün farklı bir bölümünü yeniden seksi buluyor.  Son yıllarda bu trend, Dua Lipa ve Bella Hadid'in dekoltenin zamansızlığını kanıtlamasıyla göğüs dekoltesinin gölgesinde kaldı. Gelecek yıl, sevilen yandan göğüs dekoltesi tekrar ortaya çıkacak. Dantel, lazer kesim ve tül kumaşların görünümü vurgulamasıyla gelecek yıl yan göğüs trendinde abartılı modern bir duruş olacağını tahmin ediliyor. Modaya uygun spor kıyafetlerinin yerini seksenlerin retro Barbie kıyafetleri alacak Temmuz 2023'te, Margot Robbie'nin başrolünü oynadığı ve Ryan Gosling'in Ken'i canlandırdığı filmle Barbie dünyasında yaşayan Barbie kızlar ortaya çıkacak. 

Jeggings cesur bir geri dönüş yapacak

Jeggings 2023 yılında yeniden canlanacak ve taytlar ile tozluklar bu yıl geri dönüş yapacak. Parisa, jeggings'in bunun bir sonraki versiyonu olacağını öngörüyor. Jeggings'in büyük boy kemerlerle kat kat giyileceğini düşünüyor ve rahat bir tarz olmasının giyilmesi için daha çekici hale getireceğinden bahsediyor.