06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2022 20:40 | Son Güncelleme: 03.07.2022 20:51

Amber Heard'ın avukatları karalama davası kararının bozulmasını istedi

Amber Heard'ın avukatları, mahkemeye karalama davası kararının bozulmasını istediklerine dair 43 sayfalık bir beyanname sundu
Amber Heard'ın avukatları karalama davası kararının bozulmasını istedi

Amber Heard'ın avukatları, eski eşi Johnny Depp ile olan hakaret davasında aleyhindeki kararın tamamen kaldırılmasını istedi. Haziran ayında üç iddiası nedeniyle suçlu bulunan Heard, 43 sayfalık bir beyannamede, jüri kararının delillerle desteklenmediği gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğini söyledi. 

Duruşmada avukat Elaine Bredehoft tarafından temsil edilen Heard, diğer iddiaların yanı sıra, Depp'in Karayip Korsanları'ndaki rolünü, aktristin Washington Post makalesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle kaybettiğini iddia etmesinin yanlış olduğunu savundu.

Tazminatı aşırı buldu

Heard ayrıca Depp’e ödemesine karar verilen 10 milyon dolarlık tazminatın da aşırı olduğunu öne sürdü. Courthouse News’a gönderilen bir e-posta’da Depp’in baş avukatı Ben Chew, “Beklediğimiz gibi oldu sadece daha uzun ama somut değil” dedi.

Altı haftalık davanın Yargıcı Penney Azcarate, 24 Haziran’da daha fazla duruşma planlamaya meyilli olmadığını belirtti.  Azcarate, Heard'ın avukatına, yedi kişilik jürinin kararına itiraz etmek isterse mahkemeye başvurması gerektiğini açıkça söyledi. 

Azcarate ayrıca Bredehoft'a Aquaman yıldızının herhangi bir itirazının devam etmesi için yıllık yüzde 6 faizle 8.35 milyon dolarlık bir tahvil sunması gerekeceğini de bildirdi. Heard temsilcileri, Depp'e ödeme yapacak veya tahvili karşılayacak parası olmadığını söyledi. 

Heard aleyhindeki 10 milyon dolarlık karar ve Depp aleyhine tek bir hakaret suçundan 2 milyon dolarlık karar şimdi mahkemede kayıtlıyken, tarafların mahkeme dışı bir anlaşmaya varmaları için çok az fırsat var gibi görünüyor.

Kararın ardından Depp'in avukatları, yıldızın ödüldeki payından vazgeçmeye istekli olabileceğini ima etti. Ancak Heard o zamandan beri, NBC'deki bir röportaj da dahil olmak üzere, aleyhindeki birçok iddiasını tekrarladı ve konunun, en azından Heard için, çözülmekten çok uzak olduğunu öne sürdü.

(Kaynak: The Guardian)