06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2022 17:02 | Son Güncelleme: 16.06.2022 17:13

Sağlık sorunlarıyla gündemde: Tom Hanks karısını iten bir hayrana hakaret etti

Son günlerde titreyen elleri nedeniyle sağlık durumuyla ilgili iddialar öne sürülen Tom Hanks, eşini iten bir hayranına bağırdı. Uzmanlar, Hanks'in titreyen ellerinin görüldüğü görüntüleri izleyerek aktörün sağlık durumunu değerlendirdi
Sağlık sorunlarıyla gündemde: Tom Hanks karısını iten bir hayrana hakaret etti

Tom Hanks, New York’ta, eşi Rita Wilson’ı korumak için bir hayranına bağırdı. 65 yaşındaki aktör bir restoranın önünde Rita Wilson’ın mobbinge uğramasından sonra hayranlarına dönüp “defolun gidin” (back the fuck off) dedi. 

Bu şaşırtıcı olay bu ayın başlarından itibaren ellerinin titrediği görülen Hanks’in, sağlığıyla ilgili çıkan iddialardan sonra geldi. Çift lokantadan ayrılırken büyük bir kalabalık oluştu ve onlara doğru akın etti, halktan bir üye çok yaklaşıp Rita'ya çarparak onun dengesini kaybetmesine neden oldu.

Eşinin itilmesine sinirlendi

Wilson, toparlanıp sakinleşmeye çalışırken 'durun' diye bağırdı ve ellerini kaldırdı. Rita'nın iyi olup olmadığını görmek için acele ettikten sonra, Tom kalabalığa döndü ve "karım mı?" diye bağırdı. “Geri çekil! Karımı devirmek mi?!” diye tekrar bağıran Hanks, eşini alıp kendilerini bekleyen arabaya doğru hızla ilerledi.  

Çift hızla uzaklaşırken mahcup olan bir hayran “üzgünüm Tom diye bağırdı ancak Oscar ödüllü oyuncu yanıt vermedi. Çift, akşam erken saatlerde Elvis filminin gösterimine katıldıktan sonra birlikte yemek yedi.

Sağlık sorunlarıyla gündemde

Tom Hanks’in bir süredir Elvis filminin tanıtım etkinlikleri sırasında kolundaki titremeyi kontrol edemediği görülüyor. Brisbane'de bu ayın başlarında yönetmen Baz Luhrmann ve başrol oyuncusu Austin Butler ile birlikte bir gösterime girdi ve konuşurken kolu gözle görülür şekilde titriyordu. 

Daha önceki rollerinden sonra çok fazla kilo veren Hanks, filmleri için yaptığı hazırlıklarla bilinse de bu durumun bir rol için olup olmadığı belirsizdi. Aktörün bir sonraki filmi Robert Zemeckis’in yönettiği Here olacak. Tom'un en çarpıcı kilo kaybı, 2000 yılındaki Castaway ve 1993’teki Philadelphia filmleri içindi. Hanks, Castaway için 50 kilo vermişti. 

2013'te diyabet teşhisi

2013'te Tom kendisine tip 2 diyabet teşhisi konduğunu açıkladı. O zaman Late Show sunucusu David Letterman'a konuşan oyuncu,  “Doktora gittim ve '36 yaşından beri uğraştığın yüksek kan şekeri rakamlarını biliyor musun? Mezun oldun. Tip 2 diyabetin var genç adam’ dedi” sözlerini kullanmıştı.

"Dejeneratif bir haslık olabilir"

Sevilen oyuncunun elinin titremesini bazı doktorlar, Parkinson’ın erken belirtisi olabileceği şeklinde yorumladı. Yale Üniversitesi mezunu, acil tıp alanında dört yıllık deneyime sahip ve şu anda New York'taki iki huzurevinin tıbbi direktörü olan Doktor Stuart Fischer, Avustralya’daki görüntülerinin dejeneratif hastalıklardan olabileceğini söyledi.

"Hastalığın ilerlemesi yıllar alabilir"

Fischer, “Parkinson çoğu doktorun aklında ilk sıralarda yer alır. Bu titreyen el, hastalığın erken bir belirtisi olabilir. Henüz gitmediyse bile şimdi bir nörolog ofisine giden yolda olmalı. İlerlemeden önce haftalar, aylar veya yıllar sürebilir. Ünlü orkestra şefi James Levine'de olduğu gibi olabilir, bir bacak titremesinin bedensel bir tezahüre dönüşmesi uzun yıllar aldı” dedi. 

Bu durumun diyabetle ilgili olup olmadığı sorulduğunda ise Fischer, Tip 2 diyabetle bağlantılı böyle bir durumla hiç karşılaşmadığını söyledi. 

Amerikan Diyabet Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve Amerikan Kalp Derneği'nin eski başkanı Robert H. Eckel ise genel olarak diyabetli kişilerin kan şekerleri çok düştüğünde sarsılmalar görülebileceğini söyledi. 

Tom’un temsilcileri konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi.  Elvis filmini tanıtmak için birkaç televizyon programında Tom’un dikkat çekici bir şekilde ellerini kontrol altında tutmaya çalıştığı fark edildi.

(DailyMail)