08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2022 10:47 | Son Güncelleme: 20.07.2022 11:23

Amazon 11 bin Facebook grubu yöneticisine dava açtı

Amazon, 11 bin Facebook grup yöneticisine, sahte ürün incelemeleri yayınladıkları gerekçesiyle dava açtı
Amazon 11 bin Facebook grubu yöneticisine dava açtı

E-ticaret devi Amazon, 10 binden fazla Facebook grubu yöneticisine dava açtı. Şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu Facebook grupları ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Japonya'da yanıltıcı ürün incelemeleri paylaşıyor. 

Pandemi sonrası arttı

Ayrıca 43 bin üyeye sahip Amazon Product Review (Amazon Ürün İncelemesi) adlı Facebook grubununun dolandırıcılık dolayısıyla kapatıldığına vurgu yapıldı. Satışların düşmesi neden olan bu yanıltıcı incelemeler Amazon için yıllardır sorun oluşturuyor. Ancak e-ticarete talebin arttığı pandemi döneminde bu sorun artmaya başladı.  

Bu nedenle İngiltere’de Amazon ve Google'ın tüketicileri sahte incelemelerden yeterince koruyamayarak zarar verip vermediği konusunda bir soruşturma açıldı.  Amazon ve Google, geçen yıl soruşturmayla işbirliği yapacaklarını söyledi.

Salı günü Amazon, bu davanın şirketin kendi başına yakalayamadığı "kötü aktörleri tanımlamasına ve bu dolandırıcılar tarafından yaptırılan sahte incelemeleri kaldırmasına" izin vereceğini söyledi. Amazon şikayetinde, sayfaların yöneticilerinin kimliklerini öğrenmek, bu grupları kapatmak için yasal işlem başlattığını belirtti.

(Kaynak: CNN Business, Reuters)