25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2022 16:08 | Son Güncelleme: 22.02.2022 23:11

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin yeri değişebilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz, futbolu da yansıdı. UEFA, 2022 Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın Saint-Petersburg şehrinde oynanması kararını gözden geçirdiği açıkladı
UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin yeri değişebilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi bütün dünya yakından takip ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı açıklamaların ardından sadece iki ülke arasında değil uluslararası ilişkilerde de gerginlik tepe noktaya ulaştı. Ekonomide altın neredeyse bir yılın zirvesine yaklaşırken, petrol 7 buçuk yılın en yükseğine çıktı. Borsalar inişe geçti. Asya'da satışlar yüzde 2'yi geçti, ABD vadelilerinde yüzde 1.5 civarında düşüş kaydedildi. Gelişmeler futbolu bile etkiledi. UEFA, 2022 Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın Saint-Petersburg şehrinde oynanması konusunda oldukça endişeli.

"Gerekirse geç kalınmadan her türlü karar verilecek"

UEFA'dan yapılan açıklamada durumun yakından izlendiği ve gerekirse her türlü kararın geç kalınmadan verileceği belirtildi.

"Wembley Stadyumu'na alınacak"

BBC'nin haberine göre; 28 Mayıs Cumartesi günü oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali, Wembley Stadyumu'na alınacak. 

Şampiyonlar Ligi sonuçları ve bu hafta oynanacak maçlar

"Hak değil ayrıcalık olmalı"

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, final için yaptığı açıklamada, "Finale ev sahipliği yapmak bir hak değil, ayrıcalık olmalı. Bence final, Rusya'dan alınmalı ve Londra finale ev sahipliği yapmalı. Buna hazırız" ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, düzenlendiği şehre yaklaşık 60 milyon sterlinlik bir ekonomik katkı sağlıyor.