06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.08.2022 15:16 | Son Güncelleme: 27.08.2022 15:34

İngiltere’de milyarder Richard Caring, bahçe işleri için ana yolu kapattı

İngiltere’de Ivy restoranının sahibi milyarder Richard Caring, yoğun bir ambulans ve otobüs güzergahı olan Onslow Meydanı’nın bir bölümünü iki haftalığına kapatmak için belediyeden izin aldı
İngiltere’de milyarder Richard Caring, bahçe işleri için ana yolu kapattı

İngiltere'de ünlü popüler restoran Ivy ve özel üyeler kulübü Annabel's'in milyarder sahibi Richard Caring, 40 milyon sterlinlik arazisine düzinelerce ağaç dikmek için Londra'nın merkezindeki South Kensington'daki bir ana yolu kapatma izni aldı. 

Mayfair'deki Sexy Fish de dahil olmak üzere kulüp ve restoran imparatorluğundan tahmini 1 milyar sterlinden fazla kişisel servet elde eden Caring, Onslow Meydanı'nın bir bölümünü kapattı. Ayrıca ağaçları komşu evlerin üzerinden taşımak için vinç kurdurdu. 

"Kaprislerine boyun eğilmesi çok çirkin"

Onslow Meydanı'nda Caring'in malikanesine bakan bir mülkte yaşayan David Erb, Kensington ve Chelsea Kraliyet İlçesinin "güzel bir bahçe isteyen bir milyarderin kaprislerine boyun eğmesinin" çok çirkin olduğunu söyledi. Bir yazılım geliştiricisi olan Erb, Guardian'a, "Büyük bir servete sahip tek bir adamın binlerce insanın hayatını altüst edebilmesi kesinlikle yanlış" dedi. 

"Herkes bize başvurabilir"

Belediye meclisi sözcüsü, yolların kapatılması taleplerini “makul olmayan bir şekilde reddedemeyeceğini” söyledi ancak ortaya çıkan rahatsızlığı göz ardı etmediklerini sözlerine ekledi. Sözcü, "Ağır eşyaları evlerine taşımak isteyen sakinlerden onarım ve iyileştirme yapan kamu hizmeti şirketlerine kadar herkes bize yolun kapatılması için başvurabilir. Bu talepleri makul olmayan bir şekilde reddedemesek de, kapanışların uygunsuz olabileceğini kabul ediyor ve herhangi bir kesintiyi en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi. 

Yolun kapanacağını birkaç hafta önceden duyurduklarını da söyleyen sözcü, “Yerel medyada ve web sitemizde duyurduk ve başvuran bölgedeki 600'den fazla eve bir mektup elden teslim etti. Ayrıca, okul trafiğini aksatmamak için çalışmayı okul tatillerinde yapılmasını da biz tavsiye ettik” diye konuştu.

Caring’in şirketinin sözcüleri yorum taleplerine yanıt vermedi.