18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.05.2024 16:05 | Son Güncelleme: 03.05.2024 16:17

Son hali görenleri endişelendirdi: Britney Spears yeniden ruhsal sorunlar mı yaşıyor?

Britney Spears'ın bu hafta içinde bir otelden yarı çıplak halde çıkması ve otele ambulans ile itfaiye çağrılması ünlü yıldızın akıl sağlığına ilişkin soru işaretlerine neden oldu. Daily Mail, Spears'ın 2007 yılındaki psikolojik çöküşü yeniden yaşayıp yaşamadığına dair endişeleri yazdı
Son hali görenleri endişelendirdi: Britney Spears yeniden ruhsal sorunlar mı yaşıyor?

2021 yılında, Britney Spears, pek çok kişinin onu kendi iradesi dışında hapsettiği şeklinde yorumladığı 14 yıllık vesayetten kurtulduktan sonra nihayet yeni bir döneme giriyor gibi görünüyordu. Ancak sadece üç yıl sonra ve kamuoyu önünde sergilediği davranışlar ve sinir krizlerinin ardından, daha iyi durumda olup olmadığını sorgulamaya başladı. Perşembe günü sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan görüntüler ünlü şarkıcının, 2007'de yaşadıklarıyla karşılaştırmalara neden oldu. Spears, Chateau Marmont otelinin dışında yalınayak ve yarı çıplak şekilde yürürken görüldükten sonra psikolojik sorunlar yaşadığına dair iddialar ortaya atıldı. 

Dizlerinde sıyrıklar olan ve göğsüne bir yastık tutan şarkıcı, ambulansa  kadar kendisine eşlik eden koruması ve erkek arkadaşı Paul Richard Soliz yanında yürürken tedirgin görünüyordu. Babası Jamie tarafından yıllarca kontrol edildiği bir vesayetle uzun süre savaştıktan sonra ona destek veren #FreeBritney kampanyasını yürütenler de olmak üzere bu kimsenin görmek istemeyeceği bir manzara. 

Babasının kontrolünden kurtuldu

42 yaşındaki Grammy ödüllü sanatçı vesayet altında olmayı seks ticareti kurbanı olmaya benzetmiş, kendi iradesi dışında çalıştırıldığını, doğum kontrolü yaptırmaya zorlandığını ve oğullarını ya da arkadaşlarını görme konusunda hiçbir kontrole sahip olmadığını detaylarıyla anlatmıştı. Britney'nin anlattıkları duyulduktan sonra sempati duymamak zordu ve 12 Kasım 2021'de şarkıcı, bir yargıcın tartışmalı düzenlemeye son vermesini, karar açıklanırken Los Angeles mahkeme salonunun dışında açıkça ağlayan hayranlarıyla birlikte kutladı. Britney, vesayetinin kötü niyetli kullanıldığını iddia etti ancak babası bunun onun sağlığını korumak için olduğunda ısrar etti ve müdahalesi olmasaydı kızının ölmüş olacağını öne sürdü. 

İddialarının herhangi bir dayanağı olup olmadığı konusunda spekülasyon yapmak yanlış olsa da Daily Mail'e göre Britney onun kontrolünden kurtulduğu iki yıl içinde rahatsız edici ve dengesiz davranışlar sergiledi. İki çocuk annesi kadınla ilgili endişeler o kadar arttı ki, bir Hollywood psikiyatristi Britney'in korunması için 'yapı ve gözetime' ihtiyacı olduğu konusunda ısrar ederek, en iyi kararın Britney'i başka bir vesayet altına almak olacağını iddia etti.

Çarşamba gecesi otelde, Britney ve Paul'ün kavga ettiği ve Britney olduğu iddia edilen bir kadının otel çalışanlarını ve misafirleri taciz ve tehdit ettiği iddia ediliyor. Otelden yalınayak ve üstü başı dağınık bir şekilde ayrılırken, bir adam üzerinde yıldızın eşyalarının bulunduğu bir sedyeyi taşırken görüldü. Ayrıca otele itfaiye de geldi. Los Angeles itfaiyesi sözcüsü Brian Humphrey DailyMail.com'a şunları söyledi: Acil servisler gece 12.42'de yetişkin bir kadının yaralandığı ihbarını aldı. Saat 01.00'de bir ambulans bölgeye ulaştı. Kimsenin nakledilmediğini teyit edebilirim. Servisler saat 1.17'de olay yerinden ayrıldı. Polis departmanı aranmadı.

Sinir krizi geçirdi

TMZ, Britney'nin çarşamba gecesi geç saatlerde otele geldiğini ve şarkıcının eşkaline uyan bir kadının otel çalışanlarını ve misafirleri taciz ve tehdit ettiği bildirilen bir krizin ardından polis çağrıldığını yazdı. İddiaya göre olay yerine gelen polis memurları, herhangi bir sorun belirtisine rastlamadı ve oradan ayrıldı. Görgü tanıklarına göre ikili daha sonra saat 11 civarında odalarına döndü ve burada içip eğlendiler. Ancak daha sonrasında Spears'ın bacağını incitmiş olabileceği büyük bir fiziksel tartışmaya girdikleri söyleniyor. Britney'nin süitinin koridorunda çığlık attığı ve kontrolden çıktığı ve birkaç misafirin' onun bir sinir krizi yaşadığını düşündüğü bu nedenle sağlık görevlilerinin çağrıldığı iddia edildi.

"Fotoğraftakiler dublör"

Britney'nin ambulansa binmediği ve güvenliğiyle birlikte Paul olmadan oradan ayrıldığı söyleniyor. Britney daha sonra, fotoğrafların dublörlere ait olduğunu iddia eden ve 'her geçen gün daha da güçlendiğini' söyleye bir Instagram paylaşımı yayınladı. 42 yaşındaki şarkıcı, "Fotoğrafların çoğu dublör ve sanırım çoğu bunu biliyor !!! Şu anda insanların her geçen gün daha da güçlendiğimi anlamalarını istiyorum !!! Gerçekler berbattır, bu yüzden biri bana nasıl yalan söyleneceğini öğretebilir mi???" ifadelerini kullandı.

Yıldız bu gönderiyi sildi ve sonra yine çok benzer bir paylaşım yaptı. Yeni paylaşımında, "Sadece insanların bilmesi için... Haberler sahte !!! Ayrıca dün gece bileğimi burktum ve sağlık görevlileri yasadışı bir şekilde kapıma geldi. Odama hiç girmediler ama kendimi tamamen taciz edilmiş hissettim. Boston'a taşınıyorum !!!" diye yazdı.

"Annem tuzak kurdu"

Britney üçüncü bir paylaşımında, şişmiş görünen ve burkulduğunu söylediği sağ ayak bileğini gösteren iki Instagram videosunda annesi Lynne Spears tarafından kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti. Başlangıçta Britney'nin Los Angeles'taki ünlü otelde sevgilisiyle yaşadığı iddia edilen bir tartışmanın ardından yaralandığı iddia edilmişti ancak şarkıcı odasında dans ederken düştüğünde ısrar ediyor. Konuyla ilgili ilk açıklamasında olduğu gibi Britney, sağlık görevlilerinin otel odasına yasadışı bir şekilde geldiğini ve çok gereksiz olan büyük bir olaya neden olduklarını ve tek ihtiyacı olanın ayak bileği için buz olduğunu söyledi.

Britney daha sonra suçu annesine atarak 68 yaşındaki annesini bu olaya bir şekilde 'karışmakla' suçladı. Hitlere imza atan sanatçı, "Annemin işin içinde olduğunu biliyorum !!! Onunla 6 aydır konuşmuyorum ve olaydan hemen sonra, haberler çıkmadan önce aradı !!!" diye yazdı.  Geçen yılın sonlarında Lynne ve Britney'nin Aralık ayında şarkıcının, 42. doğum günü için yeniden bir araya geldiklerinde ilişkilerini 'onarmaya' çalıştıkları bildirildiği için bu hayranları için bir şok oldu. 

Britney geçen yıl akıl sağlığıyla ilgili sorunlarını dile getirmiş ve artık vesayet altında olmamasına rağmen antidepresan almaya devam ettiğini açıklamıştı. Geçen Şubat ayında bir Instagram gönderisinde şunları paylaştı: Doktorlarım yok. Depresyon için Prozac alıyorum ve hepsi bu kadar.

Britney ilk olarak 1 Şubat 2008'de Yargıç Reva Goetz'in babası Jamie ve avukatı Andrew M. Wallet'ı vasileri olarak atamasıyla vesayet altına alındı. Oğullarının velayetini eski eşi Kevin Federline'a vermeyi reddetmesinin ardından bir müdahaleye ihtiyacı olduğuna karar verildi ve Ronald Reagan UCLA Tıp Merkezi'nin psikiyatri servisine yatırıldı ve psikiyatrik gözetim altına alındı. Psikiyatrik gözetim altına alınmasından önceki aylarda endişe verici davranışlar sergilemiş, bir paparazzinin arabasına şemsiyeyle saldırmadan birkaç dakika önce saçlarının tamamını kesmişti.  

Vesayet altındayken Britney'nin güçlü bir psikiyatrik ilaç olan lityum alması ve zorunlu psikiyatrik tedavilere tabi tutulması emredildi. Bu düzenlemeye son vermek için mahkemede verdiği mücadelede Britney ilaçlarla 'sarhoş gibi hissettiğini' iddia etti ve terapiye ihtiyacı olduğunu kabul etmekle birlikte haftada bir seansın yeterli olacağını söyledi. Ayrıca terapiden ağlayarak çıkarken fotoğrafının çekilmesi gibi 'utanç verici ve moral bozucu' bir deneyim yaşamaktansa seansların evde yapılmasını istediğini de sözlerine ekledi. Vesayeti sona erdikten sonra Britney kendisini 'düzeltmenin bir yolu olmadığını' iddia etti ve hala yasal düzenlemenin travmasıyla mücadele ediyor.