24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.10.2022 15:30 | Son Güncelleme: 03.10.2022 16:57

Stranger Things dizisinin çekimlerinde kullanılan ev satıldı

Netflix'in sevilen dizisi Stranger Things'in çekimlerinin yapıldığı bin 850 metre kare olan ev 600 bin dolara satıldı. Evin satış işlemlerinden sorumlu emlakçı evi satışa sunmadan önce dizideki gibi dekorlarla evi ziyaretçilere hazırladı
Stranger Things dizisinin çekimlerinde kullanılan ev satıldı

Netflix’in sevilen dizisi Stranger Things’in çoğu çekiminin de yapıldığı ev satılığa çıktı. Fiyatı ise 300 bin dolar. Her ne kadar fiyat listesinde canavarlı fotoğrafı olsa da ev Demogorgonlar’da değil Fayetteville’de yer alıyor. Geçen hafta evin satış işlemlerini yapan emlakçı Michael Smith, yaklaşık bin 850 metrekarelik evi Stranger Things hayranları için bir Airbnb'ye dönüştürecek yatırımcıları çekmek istediğini söyledi. 

Ziyaretçiler için dizideki haliyle süslendi

Emlakçı dizinin yaptığı sükseyi kullanarak evin satışında gösterdiği ilanlara şov kattı. Hatta bir fotoğrafçıdan evin bir fotoğrafına kırmızımsı bir renk tonu eklemesini istedi, böylece evin dizideki korkutucu alternatif boyutta olduğu anlaşılıyor. Oturma odasına bir Demogorgon fotoğrafı koyuldu. Smith başka bir fotoğraf için, yılbaşı ışıklarını duvara astı ve siyah boya ile alfabeyi yazdı. Aktris Winona Ryder'ın canlandırdığı Joyce Byers karakterinin baş aşağı sıkışmış bir şekilde kayıp oğluyla iletişim kurduğu sahneyi yeniden yarattı.

Satın almak isteyenler telefon yağmuruna tuttu

Fotoğrafların yüklenmesinden bir gün sonra, magazin sitesi TMZ bu konuda bir yazı kaleme aldı. Smith TMZ’nin yazısından sonra “Telefonum evi görme talepleri yüzünden neredeyse patlayacaktı" dedi. Ev için birden fazla teklif geldi ve biri bu hafta kabul edildi. Önümüzdeki ay evin satışının yapılması bekleniyor. 

Smith, 120 yıldan daha uzun bir süre önce inşa edilen evin bir asırdır aynı ailede olduğunu söyledi. Ev, şu anda medyayla konuşmak ve isimlerinin bilinmesini istemeyen yedi kardeşe ait. İlk olarak 2015’de Stranger Things’in yapımcıları evin sahipleriyle sadece binanın dış cephesini dizide kullanma konusunda teklif götürdü. Smith, "Define Avcıları'ndaki gibi bir ev aradıklarını ancak bunun uzaylılarla olanından istediklerini söylediler"  dedi. Netflix konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Smith, ahşap panelli duvarlar ve eski duvar kağıdının yapımcıları etkilediğini ayrıca onlara aradıkları 1970- 1980 yılları hislerini verdiklerini söyledi. 1980'lerde geçen dizi, kurgu olan Hawkins kasabasında geçiyor. Ev, ana karakterlerin, Byers ailesinin ikametgahı olarak hizmet ediyor. Ev ilk sezonda yoğun olarak yer alıyor. Smith, yapımcıların Gürcistan'daki setlerde de çekim yaptığını söyledi.

"Dizinin hayranları evin kapısını açmaya çalışıyor"

2016'da prömiyeri yapılan Stranger Things, Netflix için bir hit oldu.  Nike ve Coca Cola da dahil olmak üzere çok sayıda markayla iş birliği yapıldı. Smith, dizi hayranlarının evi sık sık ziyaret ettiğini söyledi ve “Bazı insanlar kapıyı açmayı bile denedi çünkü orada yaşayan insanların olduğunu fark etmediler” dedi.

eXp Realty'nin emlakçısı ve uzun zamandır Stranger Things hayranı olan  Smith, 1990'ların sitcomu The Fresh Prince of Bel-Air’in beyaz sütunlu evi ve Twilight serisinden bir ev de dahil olmak üzere hayranlarına kiralanan diğer ünlü evleri de biliyor. Byers'ın daha sonraki sezonlarda taşındığı diğer Stranger Things evi, genellikle Airbnb'de gecelik 400 dolara kiralanıyor.

Albuquerque’deki o evin sahibi Ryan Asher, geçen yıl ilk gördüğünde evin Stranger Things evi olduğunu bilmediğini, ancak satın almak istediğini söylediğinde kendisine açıklandığını anlattı. Aralık ayında beş yatak odalı evi 500 bin dolara satın aldı ve taşınmadı. Asher, Kasım ayına kadar Airbnb'de rezerve edildiğini ve daha sonra tatil boyunca rezerve edildiğini söyledi. 

Asher, evi kiralayan fanların Tiktok'ta yayınlamak için Stranger Things’den sahneleri yeniden yaratmayı sevdiğini söyledi. Bir kiracı bir zamanlar Demogorgon maskesi taktı ve bir pencerenin yanında oturdu, evi ziyaret eden hayranlarını korkuttuğunu söyledi. Asher, eğer diziye olan ilgi azalırsa eve taşınabileceğini söyledi ve “Hiç bitmezse çok sevinirim" diye ekledi. Asher, dizide görülen perdeler ve süslemeler dışında evde çok az değişiklik yaptığını söyledi.

Dizideki haline getirecek

Smith, Fayetteville'deki evin biraz tadilata ihtiyacı olduğunu söyledi ve "Sadece eski" diye ekledi. Ancak, birisinin isterse potansiyel olarak içeri girebileceğini de sözlerine ekledi.  Alıcıları temsil eden emlakçı Katie Siplon, evi alan kişinin evi dizideki gibi eski haline getirmeyi planladığını söyledi. Siplon alıcıların isimlerini söylemeyi reddetti ancak Portland, Ore'den bir çift gayrimenkul yatırımcıları olduklarını söyledi. Siplon, görüntülü görüşmede onlara evi gösterdi. 

Savannah, Georgia'daki Tri County Real Estate'de çalışan Siplon, evin yıl sonundan önce Airbnb'de olacağını söyledi. Siplon, ev için 25 teklif yapıldığını ve evi satın alan kişilerin yaklaşık 600 bin dolar ödeyeceklerini söyledi.