22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2024 16:51 | Son Güncelleme: 14.06.2024 17:23

Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan Kızılbük açıklaması: Erdoğan görünce 'Hoca bu ne?' dedi

Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük projesine kesilen cezayla ilgili muamma devam ederken daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da durumdan rahatsız olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayaydın'dan yeni açıklama geldi. Ayaydın o günü "Erdoğan görünce 'Hoca bu nedir?' dedi' diye anlattı ve gelişmeleri değerlendirdi
Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan Kızılbük açıklaması: Erdoğan görünce 'Hoca bu ne?' dedi

Gazete Oksijen'in defalarca manşetine taşıdığı Sinpaş’ın Kızılbük projesinin kıyı alanında kaçak dolgu yapılması ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle mühürlendiği ve firmaya 60 milyon lira ceza kesildiği iddia edildi. Sinpaş'tan ise "Deniz dolgusu yapılmadı, bize tebliğ edilen bir ceza yok" açıklaması yaptı. Projenin son durumuyla ilgili belirsizlik devam ederken daha önce seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisinde projeyi incelemeye almasını istediği Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan yeni bir açıklama geldi. Her Şey Haber Genel Yayın Yönetmeni Burcu Turgut'a Erdoğan'ın da projeden rahatsız olduğuna o gün yaşananlardan yeni bir ayrıntıyla anlatan Ayaydın şunlara söyledi:

"Erdoğan'ın bu projeyle yakından uzaktan bir ilgisi yok"

"Muğla mitinginden sonra biz Sayın Cumhurbaşkanıyla helikoptere bindik Marmaris’e geldiğimizde SİNPAŞ projesinin üzerinden geçerken sayın Cumhurbaşkanı;

  • Hoca bu nedir? dedi
  • Efendim bu SİNPAŞ projesi devremülk tipi bir satış yapıyor.
  • Böyle bir proje mi olur orman içerisinde denizin kıyısında nasıl olur sen seçimi alır almaz burayı, projeyi derhal incelemeye al.
    Bu konuşma da şunu gösteriyor; Sayın Cumhurbaşkanının bu projeyle yakından uzaktan bir ilgisi yok, hatta projeyi de desteklemiyor. Dolayısıyla bugüne kadar o projenin Sayın Cumhurbaşkanı’nın desteği altında yapıldığını ima edenlerin de tamamen bir algı yaratmaya yönelik çalışma içinde olduğunu ortaya çıkarmış olduk.

 "Burası deprem bölgesi"

Projenin deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken  Prof. Dr. Aydın Ayaydın "Orayı biliyorsunuz orası yanardağın olduğu bir bölge denizin ortasında yanardağ vardır burası deprem bölgesi o da yeterli değil zaten yanardağ olan bir bölge. Allah korusun yanardağın harekete geçmesiyle veya fayın üzerinde olduğu için herhangi bir hareket olduğu  zaman orası havaya uçar" dedi. 

"Aslında çalışma yasağı kontrolü yapıldı"

Projeyle ilgili son gelişmeleri değerlendiren Ayaydın "Şimdi ben geçen gün Marmaris belediye başkanının büyük bir ekiple oraya çıkarma yaptığını gördüm televizyonlar kameraları oradaydı gitti orayı mühürledi. Ben bu olayı bir şov olarak görüyorum niye şov olarak gördüm. Belediye başkanın oraya zabıtalarla  yaptığı çıkartma gidip inşaatın projesine uygun olup olmadığı altyapısı olup olmadığı kontrolü değil yani inşaatı mühürlemek olarak değil inşaat sezonu olduğu için çalışma yasağı var diye onun kontrolüydü o. Ama kamuoyunda  öyle bir algı yaratıldı ki sanki Marmaris belediye başka gitti SİNPAŞ’ı mühürledi. Öyle bir şey yok" diye konuştu.